Předsjezdové konference v plném proudu

Ačkoli počasí je stále ještě zimní a do května je podle mnohých času víc než dost, najdou se i tací, podle nichž je květen za chvíli. Mezi ně se řadí i vedení Rady seniorů České republiky v čele s úřadujícím předsedou Dr. Zdeňkem Pernesem. Proč hovoříme o květnu? Sedmnáctý den tohoto měsíce se v pražském Domě odborových svazů uskuteční 2. sjezd RSČR.

V plném proudu jsou nejen přípravy na tuto akci, která je pro seniory jednoznačně tou největší a nejzásadnější, jakou letos chystají, ale také předsjezdové konference jednotlivých krajských rad RSČR. Jak to na takové předsjezdové konferenci vypadá, jsme se zajeli podívat do Ústí nad Labem.

Právě zde se 5. března uskutečnila přesjezdová konference seniorů Ústeckého kraje. V nejprestižnějším Císařském sále Městského Muzea se sešlo na osmdesát delegátů, mezi hosty pak nechyběli ani ústečtí politici v čele s bývalou hejtmankou a současnou náměstkyní hejtmana paní Janou Vaňhovou. Všechny nejprve přivítala paí Vilma Svobodová, manažerka Senior klubu Louny a místropředsedkyně krajské rady, která celou akci zároveň moderovala.
Poté přivítal přítomné předseda krajské rady Alois Malý, který zdůraznil, že i prostory, kde se akce koná, jsou výsledkem spolupráce krajské rady s krajem. Po něm si vzala slovo paní Jana Vaňhová.

Delegáty dále pozdravil Dr. Pernes. Seznámil je s tím, jak vedení RSČR splnilo úkoly, které vyplynuly z předchozího sjezdu a popsal ve stručnosti, čím vším se během svého funkčního období zabývalo a s jakými výsledky. Na jeho řeč navázal opět Alois Malý, který zhodnotil činnost krajské rady – od jejího vzniku do dnešních dní. A prostor byl i k diskusi, námětům a informacím od delegátů o tom, co se děje v jejich částech regionu.
Na konferenci byli nominováni tři představitelé, kteří budou Ústecký kraj zastupovat na sjezdu, z něhož vzdejde i nové republikové vedení RSČR.