Rada seniorů podepsala dohodu s ANO

Přípitek Andreje Babiše, předsedy RS ČR Zdeňka Pernese a statutárního místopředsedy Oldřicha Pospíšila

Přípitek Andreje Babiše, předsedy RS ČR Zdeňka Pernese a statutárního místopředsedy Oldřicha Pospíšila

Předseda Rady seniorů ČR Zdeněk Pernes a předseda hnutí ANO Andrej Babiš v pátek 29. května na lodi Čechie slavnostně podepsali Dohodu o vzájemné spolupráci. Rada a hnutí budou spolupracovat především při přípravě legislativy, která se týká seniorů, ale chtějí propojit i své aktivity na regionální úrovni.

“Už před volbami jsem říkal, že senioři jsou jednou ze zásadních skupin, se kterou musíme spolupracovat, pokud zde chceme prosadit potřebné změny,” říká k podpisu Andrej Babiš. “Hnutí ANO má v programu, že chce lidem v důchodu zajistit důstojné stáří. Naše vláda se snaží napravit křivdy, kterých se na seniorech dopustily vlády minulé. Od tohoto roku jsme vrátili pravidla pro valorizaci penzí a vracíme i slevu na dani na poplatníka. Naše další spolupráce, především co se týče budoucnosti důchodového systému, je tedy logická,” dodal Babiš.

Na spolupráci s ANO se těší i předseda rady Zdeněk Pernes. “Rada seniorů nabízí spolupráci a oslovuje ty parlamentní politické strany, ke kterým má rada, potažmo seniorská populace důvěru. A tu hnutí ANO a pan předseda Babiš má. ANO je zároveň čtvrtou parlamentní politickou stranou, se kterou máme uzavřenu dohodu o spolupráci,” konstatoval Pernes.