Beseda s poslankyní

Dne 7. dubna 2014 se sešli členové Krajské rady seniorů Jihočeského kraje s poslankyní dolní komory Parlamentu České republiky Ing. Radkou Maxovou. Poslankyně, zvolená za hnutí ANO, informovala krajskou radu o svém zapojení v práci poslanecké sněmovny. Je předsedkyní Stálé komise pro rodinu, rovné příležitosti a národnostní menšiny a místopředsedkyní Výboru pro sociální politiku. V současné době se m.j. podílí na přípravě zákona o financování sociálních služeb. Jeho součástí má být m.j. převod finančních prostředků z Ministerstva práce a sociálních věcí na kraje, čímž bude úloha krajů v této věci posílena.

Paní poslankyně slíbila podporu stanovisku naší krajské rady ve věci zdaňování pracujících důchodců a valorizace starobních důchodů. V této záležitosti využije i své členství v Odborné komisi MPSV pro pokračování důchodové reformy. Přítomní zástupci krajské rady pak poskytli poslankyni informaci o občanském sdružení RSČR, jeho výstavbě v kraji a hlavních úkolech po 2. Sjezdu RS ČR.

Zájemci se mohou s paní Maxovou kontaktovat v regionálních kancelářích vždy v pondělí:

- v Táboře každý sudý týden od 14.oo do 17.oo hodin v objektu U Kulíka /proti Bille/ na nám. F. Křižíka
- v Českých Budějovicích každý lichý týden od 11.oo do 17.oo hodin v objektu Metropol /3.poschodí/ na Senovážném náměstí.

Kontakt na asistenty: 601 380 602 a 608 208 700. Doporučujeme nejen seniorům a seniorským organizacím, aby této možnosti využívali.