Oslavy Mezinárodního dne seniorů odstartovaly v Olomouci

“Babička roku 2018 “ má své vítězky. Dvanáct finalistek soutěžilo o titul “Babička roku”. Bronzovou příčku získala paní Věra Pilečková z Horky nad Moravou, která ve volné disciplíně předvedla recitaci vlastní tvorby, stříbro si odvezla paní Věra Jahodová do Přerova, která prezentovala svou ruční práci – šije i zdobí lidové kroje pro celý zájmový činnost a zlatou korunku, titul”Babička roku 2018″ a zároveň také získala sympatie obecenstva paní Alena Várošová z Mohelnice. Všem vítězkám srdečně gratulujeme.
Korunka a šerpa v kategorii “Nejstarší babička” ozdobily paní Boženku Krňávkovou ze Zábřehu, která se ve svých 95 letech usmívá na život jako sluníčko. Tato kategorie přinesla velmi silný zážitek, nominované byly ještě paní Božena Poštulková z Libiny 92 let a paní Anastázie Manová z Jívové 90 let.Všechny tyto šarmantní dámy byly ozdobou této soutěže, jejich optimismus a životní elán je obdivuhodný a není divu, že obdiv zdobily i slzy dojetí mnohých diváků.

Vítězky převzaly korunky, šerpy, květiny a sponzorské dary z rukou I. náměstka hejtmana Olomouckého kraje Mgr. Jiřího Zemánka a náměstka hejtmana Mgr. Františka Jury. Akce se konala pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Ladislava Oklešťka. Krajská Rada seniorů děkuje všem sponzorům a partnerům.
Díky silné podpoře krajského vedení Olomouckého kraje senioři slavili opět velkolepě a důstojně Den seniorů. Děkujeme! Babička Olomouckého kraje se stává tradicí.

Novinkou letošního ročníku bylo představení veřejnosti seniorského sportovního družstva, které úspěšně reprezentovalo Olomoucký kraj a Českou republiku na III. Mezinárodních sportovních hrách seniorů – Olomouc 2018 za účasti čtyř států, kde v celkovém pořadí družstvo vybojovalo 3. místo, na XXI. celoslovenských hrách získalo pohár “Nejúspěšnější organizace” a na sportovní seniorské Olympiádě v Polsku v Opolském vojvodství zdobily jejich hrudě zlaté medaile.
Senioři olomouckého kraje zažili nepopsatelnou atmosféru, o kterou se zasloužil i doprovodný program – vystoupila seniorská country skupina Báječný ženský z Majetína, zatancovala skupina orientálních tanců Aiten Group, zahrála cimbálová muzika ze Šumperku, na housličky zahrála a zazpívala vnučka primáše a celý program završil svým výkonem Vladimír Horn.
Jestli je něco, co mě hodně baví, pak je to práce s lidmi. Tato krásná akce je toho důkazem. Někdy ovšem nestačí jen dobrý nápad, ač skvělý. Bez podpory a vstřícnosti krajského vedení by se taková tradice nemohla zrodit. Krajská Rada seniorů to štěstí měla a má. Děkuji vám všem, kteří jste mi dali důvěru i podporu, bylo a je mi ctí. Dovolím si také poděkovat mému týmu, který je skvělý a sdílí stejné nadšení. Milá krajská Rado seniorů Olomouckého kraje, děkuji vám všem za skvělou spolupráci, jsem ráda, že tu jste.
Milena Hesová
předsedkyně KRS Olomouckého kraje
foto: Olomoucký kraj