Když Aktivní senioři nesedí doma…

Květen byl plný aktivního pohybu a výletů. Mimo běžných akcí (Muzeum pro seniory, aktivizační dopoledne v Domově Pohoda a nácvik tanců) jsme přijali pozvání do partnerského města Opole, kde jsme společně s polskými seniory slavili Den seniorů. Ke konci měsíce znovu vyjeli zástupci spolku do Gaszowic, kde jsme se prezentovali v projektu EU – Napříč generacemi. V Bruntále jsme využili možnost zúčastnit se soutěže kadeřnic a soutěže číšníků, které pořádala Střední odborná škola v Bruntále. Za zdravou stravou jsme se vydali na kolech, auty a autobusem na farmu U Stromovouse ve Staré Vodě.
V rámci konání akce Očima generací jsme v červnu vystoupili se svými tanci v Domově Pohoda a také na oslavách Dny města. Naše snažení bylo odměněno potleskem diváků. Vyrazili jsme na kolech na výlet, tentokrát kolem Slezské Harty a půl tucet pak také do Staré Vsi na Sportovní den, kam ostatní dojeli autobusem. Akci připravil spolek Akse Stará Ves. Bojovalo se v duchu fair play a dobré náladě, získali jsme bronzovou a bramborovou medaili. Zapojili jsme se do Křížovkářské ligy a při losování starostou města Bruntálu naše členka vyhrála hlavní cenu. Závěr patřil retro pionýrskému táboru. Tentokrát jsme vyjeli do Rychlebských hor, do Račího Údolí. Poznávali jsme památky tohoto výběžku na samé hranici s Polskem, několikrát promokli, ale náladu nám to nezkazilo. Samozřejmostí byla ranní rozcvička, nástup a hlášení a na závěr tábora karneval.
V období prázdnin se budeme navštěvovat na našich zahrádkách, vyjedeme na kolech a navštívíme Slezské muzeum v Opavě na výstavě Móda osmiček.

Bc. Marta Rozprýmová

Aktivní senioři Bruntálu, z.s.