Cena Senior roku 2016

Cena Senior roku 2016

Cenu „Senior roku“ vyhlásila Nadace Charty 77 v rámci svého projektu Senzační senioři. Cílem je podpora seniorů jako významné části naší společnosti a zdůraznění jejich výjimečných výkonů, počinů a prací. Ocenění má inspirovat seniory v jejich vlastním životě a posilovat jejich sebevědomí a sebedůvěru. Výběr oceněných a prezentace jejich práce široké veřejnosti je šancí pro postupné rozbití stereotypů v nazírání na život seniorů.

Kategorie jsou dvě:

Nejlepší senior/seniorka a Nejlepší klub.

Nominovat do obou kategorií mohou:

seniorské kluby, společenské organizace, nezisková sdružení, samosprávy obcí, měst, krajů, školy všech stupňů, stálé kulturní a sportovní organizace. Nominaci může podat i jednotlivec, avšak pouze prostřednictvím výše uvedených subjektů.

Návrh na udělení ocenění musí být podán písemně nebo elektronicky, a to zasláním přihlášky společně se zdůvodněním návrhu a 2 referencemi v období od 1. 4. 2016 do 31. 7. 2016.
O udělení ocenění rozhoduje nezávislá porota.

 

Kritéria pro udělení ocenění

Nominovat můžete jednotlivce a kluby, kteří:

se angažují ve prospěch řešení veřejných problémů v místě/regionu

konkrétně a dlouhodobě pomáhají seniorům

provozují informační a vzdělávací aktivity ve prospěch seniorů (vč. obrany práv spotřebitelů, bezpečnosti, důstojného bydlení atp.)

dlouhodobě a efektivně pracují na řešení sociálních problémů (i ve prospěch další skupin – děti, lidé s postižením, osamělé matky)

společensky významně využívají celoživotní kvalifikace ve veřejném prostoru (obětaví lékaři, učitelé, odborníci na sociální oblast, právníci se zaměřením na lidská práva atd.)

jednotlivci musí být minimálně 60 let.

 

Pravidla a časový harmonogram:


• nominováni mohou být jednotlivci a organizace působící na území České republiky, kteří prokazatelně svou činnost vyvíjeli v průběhu celého hodnoceného období, tj. předchozího kalendářního roku
• přihlášky jsou přijímány od 1. dubna 2016 do 31. července 2016. Pro dodržení stanoveného termínu je rozhodné datum poštovního razítka nebo doručení elektronicky
• přihláška musí být úplně a pravdivě vyplněna a podepsána navrhovatelem i nominovaným. Odesláním takto vyplněné a podepsané přihlášky navrhovatel i nominovaný potvrzují, že se seznámili s pravidly soutěže, že s nimi souhlasí a zavazují se je dodržovat.
• přihlášku včetně zdůvodnění návrhu a s referencemi zašle navrhovatel:

a) poštou v obálce s označením v horním levém rohu heslem Senior roku na adresu: Nadace Charty 77, Melantrichova 5, 110 00 Praha 1

b) prostřednictvím e-mailu na adresu: dagmar.kuncova@bariery.cz

• vyhlašovatel a odborná porota si vyhrazují možnost kontaktovat nominovaného nebo navrhovatele k doplnění údajů či informací potřebných k objektivnímu hodnocení nominovaného.

Cena Senior roku_přihláška