Kulatý stůl v Plzni

zleva hejtman Václav Šlajs, předseda Krajské rady Leoš Jochec, předseda RS ČR Dr. Zdeněk Pernes

zleva hejtman Václav Šlajs, předseda Krajské rady Leoš Jochec, předseda RS ČR Dr. Zdeněk Pernes

Krajská rada seniorů Plzeňského kraje organizovala setkání zástupců seniorských organizací s představiteli politických stran. Setkání proběhlo dne 26. září 2014 v zastupitelském sále hejtmanství. Na předvolební kulatý stůl bylo pozváno šest politických stran – ANO, ČSSD, TOP 09, KSČM, ODS, KDU-ČSL. Setkání se nakonec zúčastnily strany čtyři. Posledně jmenovaná strana se omluvila, ODS vůbec nereagovala.
Zahájení jednání se zúčastnil hejtman Plzeňského kraje. Předseda Krajské rady seniorů Plzeňského kraje  Leoš Jochec odstartoval kulatý stůl, po něm se svým úvodním slovem vystoupil předseda RS ČR Dr. Zdeněk Pernes, který posléze řídil diskusi.
Představitelé politických stran, a zároveň kandidáti pro volby, krátce představili své programy či záměry činností v případě zvolení do senátu či zastupitelstva. Přítomným byl rovněž představen kandidát do zastupitelstva za seniory – a Dr. Karel Heřman.
Diskuse a dotazy byly zaměřeny především na problémy seniorů (bydlení, lékařská péče, domovy pro seniory, denní stacionáře, mezigenerační problémy) a města (nedořešené urbanistické problémy, doprava, prostory pro společenský život). Mezi představiteli stran bylo cítit v některých otázkách napětí.
Všichni zúčastnění kandidáti však slíbili v případě svého zvolení podporu seniorům při řešení jejich problémů.