9. Krajské sportovní hry seniorů Moravskoslezského kraje v Mořkově

9. ročník největší sportovní události seniorů kraje v roce, který se konal pod záštitou starostky obce Mořkov senátorky Ivany Váňové, připravila Krajská rada seniorů MSK za ekonomické a materiální podpory Moravskoslezského  kraje a obce Mořkova. Velká účast seniorů jen potvrdila, že „zdravé stárnutí” je u některých seniorů prioritou. Ředitel sportovních her, předseda KRS MSK, Pavel Gluc přivítal vzácné hosty sportovního zápolení náměstka hejtmana kraje Jiřího Navrátila, předsedkyni Rady seniorů ČR Lenka Desatová a předsedu KR Seniorů ČR Oldřicha Pospíšila.

Na tribuně fotbalové TJ Mořkov (viz foto) si vyslechlo 308 startujících z 28 obcí  a měst kraje základní pokyny k průběhu her. Připraveno bylo těchto devět disciplín: šipky, florbal, golf, bolloball, upravený pétanqu, běh s tenisovou raketou, hod míčkem, kroužky a corn hole. Počasí bylo trošku chladnější, ale elán sportujících a zapálení pro soutěž zahřálo. O půl třetí bylo provedeno vyhlášení týmového snažení, nejlepších družstev ve víceboji a nejlepších týmů v jednotlivých disciplínách letošních her. Na závěr jsme vyhlásili nejstarší ženu a muže sportovních her.

víceboj družstev: 1. Seniors Ostrava A   2. Bílovec A     3. Bílovec STP

vítězové disciplín:

šipky – Hostašovice A, florbal – Řepiště B, golf – Střítež A, bollobal – Seniors A, petang – Bílovec A, běh s raketou – Seniors A, hod míčkem – Paskov C, kroužky – Bílovec STP, corn hole – Dobratice A

Závěrem bych chtěl poděkovat všem organizátorům z řad členů krajské rady v čele s Karlem Moškořem, členům jiných spolupracujících organizací a individuálním pomocníkům, rovněž  vyčleněným občanům obce Mořkov a dětem ZŠ Mořkov s panem  učitelem! Organizací her jsme prokázali, i při chladném počasí,  že vše bylo připraveno na požadované úrovni a účastníci her  při závěrečném vyhodnocení  i opakovaně potleskem poděkovali za organizaci a i slovně při neformálních  střetnutích v areálu TJ Mořkov!

Úkoly a cíl Krajských sportovních her seniorů MSK byly splněny na velmi dobré úrovni!

Pavel Gluc

foto Karel Moškoř