Olomouc – Hradec Králové 5:4

Ani fotbal, ani hokej! Je to výsledek meziměstského utkání v pétanque seniorů.

Již druhým rokem se pravidelně setkávají reprezentanti spolku Senioři Hradec Králové a seniorských klubů z Olomouce při klání v tomto sportu. Tradiční vzájemné soutěže seniorů obou měst v bowlingu a šachách, spolu s cyklistickými a turistickými akcemi, se opět rozšířily a potvrdily tím svůj smysl i oblíbenost.

Olomouc přivítala 19.10. 2022 hradecké hráče sluníčkem a otevřenou náručí přátel a zároveň i soupeřů. Ti připravili meziměstské utkání ve velkém stylu. Celkem šest tříčlenných družstev nastoupilo na tři hřiště při ZŠ Demlova. Tři a půl hodiny se hrálo 9 zápasů s minimálními pauzami. Mezi přihlížejícími byla i náměstkyně olomouckého primátora paní Eva Kolářová a pan Jaromír Odstrčil, vedoucí oddělení sociální pomoci a služeb olomouckého magistrátu. Těžký terén hradecké borce trochu překvapil a každý se s ním vyrovnal jinak. Olomoučtí nakonec domácího prostředí využili a celé utkání dovedli k vítězství 5:4. Naši reprezentanti celkovou porážku trochu zmírnili nejlepším hráčem i družstvem celého klání. Jaroslav Kábrt  s ohromným náskokem ovládl hodnocení jednotlivců a pomohl tak kapitánce Ivě Kubínové a spoluhráčce Miladě Kverkové ke třem výhrám družstva. Společným obědem a vyhodnocením celý sportovní den vyvrcholil. Domácí nás překvapili krásným putovním pohárem, který bohužel zatím zůstal v Olomouci. Věříme, že pouze do jarní odvety v Hradci Králové, kde chceme navázat na letošní domácí vítězství.

Při utkáních se během dvou let vystřídalo již téměř dvacet seniorů z našeho spolku. Věk účastníků 65 až 85 let tentokrát ozdobilo družstvo Libuše Sprinzové s průměrem těsně nad 80!

Děkujeme olomouckým za přípravu a organizaci hezkého dne a za skutečně přátelskou atmosféru. Blahopřejeme vítězům a těšíme se na hradeckou odvetu.

Václav Slezák, Senioři Hradec Králové z. s.

Foto: Senioři z Olomouce a Hradce Králové