Olomoucký kraj má svou Babičku roku 2022

1. října slavíme již tradičně Svátek seniorů v celé ČR. Velkolepé oslavy u nás v Olomouci proběhly v předstihu 6. září na Výstavišti Flora, kde se letos sešlo více jak 700 seniorů. Dvanáct finalistek ve věku od šedesáti let soutěžilo již tradičně o titul Babička roku 2022. Soutěžící čekal tříminutový rozhovor s moderátorem na téma představ sebe a svůj domov, dále pak volná disciplína a nechyběla ani módní přehlídka společenského oblečení dle vlastního výběru. Titul Babička Olomouckého kraje roku 2022 získala Blanka Vrbková z Olomouce – Chomoutova, která bude reprezentovat v říjnu Olomoucký kraj v celorepublikovém finále. Třiasedmdesátiletá vítězka porotu oslnila svým vystoupením – zpívanou scénkou v hanáckém kroji za hudebního doprovodu manžela ,dcery a vnoučat. Stříbrnou korunku získala Alena Havránková ze Zábřehu , která v rámci volné disciplíny recitovala s loutkou Kašpárka. Třetí příčku pak obsadila Jana Absolonová ze Skrbeně, která prezentovala svou výrobu slaměných kraslic. Titul Babička sympatie uděluje publikum a letošní korunka a šerpa ozdobila Jitku Pískovou z Chudobína., která miluje hudbu a zazpívala píseň Ó, řebíčku zahradnický. Poslední ocenění seniorské krásy je Babička nejstarší. V této kategorii, kde se nesoutěží ale oceňujeme životní příběh, se sešly dvě nominace ve věku devadesátjedna let Mária Hamplová z Jívové a Eliška Macháčková z Přerova. Obě šarmantní dámy převzaly krásné dárky z rukou dárců paní MUDr. Dagmar Malotové a senátora Lumíra Kantora. Akce byla bez vstupného, nechybělo menší občerstvení a káva zdarma , součástí byl také krásný doprovodný program, ve kterém vystoupily skvělé seniorky z Hrabišína, super seniorky ze Slatinic, krásné mažoretky Eliška a Zuzanka ze Zábřehu ale také bezva tanečnice Line Dance z Centra pohybu z Olomouce. Gala odpoledne uzavřel hodinový koncert skupiny ABBA STARS, která doslova roztančila obecenstvo.

Krajská rada seniorů Olomouckého kraje děkuje Olomouckému kraji a hejtmanství za finanční podporu a záštitu, generálnímu sponzoru Hotelu MAS *** v Sezimově Ústí, který věnoval všem

vítězkám týdenní rekondiční pobyty, statutárnímu městu Olomouc, AGE CENTRU,Ondrášovce, Senátorovi Lumírovi Kantorovi ,automobilce OPEL, Nadaci Vodafone a všem dalším parnerům, kteří podpořili tento krásný projekt. Bez této pomoci bychom tuto krásnou novodobou tradici oslav Dne seniorů nemohli udržovat. Milí senioři, srdečně vás zveme na celorepublikové super finále Babička roku 2022, které proběhne 18. října opět na výstavišti Flóra v pavilonu A od 13:00 hod, za účasti finalistek ze všech krajů České republiky.

Více informací na www.krsol.cz a https://eu.zonerama.com/…2wi