Seniorky na Floře

Ve čtvrtek dne 21. dubna 2022 se skupinka seniorek, členek LKŽ z Hradce Králové, vydala vlakem na Floru do Olomouce. Senioři z HK mají družbu se seniory z Olomouce, tak nás čekala čtveřice děvčat z KS Lazce. Po vzájemném přivítání i malé výměně dárečků jsme pokračovaly tramvají na výstavu, která dnešním dnem byla zahájena.

Vstupenky jsme měly koupené předem, tak nám nic nestálo v cestě za kytičkami. Hned v prvním pavilonu nás přivítalo aranžmá jarních květin. Byla radost se na ně dívat. Letošní Flora nesla název Květy a světy. Obdivovaly jsme všechny jarní květiny, jejich pestrobarevnost. Motivem letošní výstavy je stále se opakující koloběh života rostlin – od zrodu přes kvetení až po zánik. Zaujala nás i prezentace zahradnických i uměleckých škol. Obdivovaly jsme skalničky, sukulenty, kaktusy i jedinečnou výstavu bonsají.

Bylo krásné slunečné počasí, tak jsme se kochaly ve venkovní ploše širokým sortimentem rostlin i zahrádkářských potřeb. Mnohé z nás neodolaly a nakoupily si různé sazenice do zahrádek i na balkóny domů.

Olomoucká děvčata nás pak zavedla do výborné restaurace, kde jsme si pochutnaly na obědě. Odtud naše cesta vedla do historického centra, před orlojem jsme se vyfotografovaly, a ještě jsme stihly navštívit vinotéku jedné z členek klubu a na zdraví si připít vínečkem.

Děvčata se s námi rozloučila až na nádraží. Patří jim velké poděkování za jejich péči. Dobře jsme dojely domů a myslím si, že spokojenost byla na obou stranách.

Hanka Žatečková