Rada seniorů Pardubického kraje oslavila MDŽ

Devátého března uspořádala v Kulturním domě Hronovická v Pardubicích Rada seniorů Pardubického kraje pro své členky oslavu Mezinárodního dne žen, aby touto formou poděkovala všem maminkám, babičkám i prababičkám, že se o nás muže a generace našich potomků po mnoho let pečlivě starají. Předseda Rady využil této slavnostní příležitosti, aby nejaktivnějším předsedkyním klubů a organizací M. Kroftové z České Třebové, M. Brzoňové ze Svitav, M. Drábkové z Brandýsa nad Orlicí, J., Medunové z Chrudimi, E. Blažkové a L. Paiskrové z Pardubic složil hold za jejich obrovskou nezištnou práci ve prospěch seniorů v obcích a městech našeho kraje.

Našim partnerem byl hejtman Pardubického kraje JUDr. Martin Netolický PhD, který nad akcí převzal osobní záštitu. Našim ženám osobně poděkoval a přidal zdařilé pěvecké vystoupení, které připravil pořadatel a bylo velkým překvapením jak pro diváky, tak i samotného hejtmana.

Akce se zúčastnilo více než 350 členů našich organizací ze všech koutů kraje, kteří zažili velmi příjemné společné odpoledne a podvečer, profesionálně zvládnuté moderátorem Petrem Jančaříkem a vyplněné vynikajícími výkony pozvaných uměleckých souborů i sólistů.

Mladou generaci zastupoval dětský baletní soubor HPM Dance studio pod vedením M. Pejchové a Žesťová harmonie Pardubice, řízená R. Faltysem. Vysokou profesionalitu předvedla v Evropě ceněná Komorní filharmonie Pardubice s komentovaným programem písní Jaroslava Ježka a Osvobozeného divadla. Příjemná atmosféra vládla při všech vystoupeních sólových zpěváků Josefa Sochora a Viktora Sodomy. Podle ohlasů účastníků se nám tento den opravdu vydařil.