Jak na chytrý telefon a tablet

Tak se jmenují kurzy, které pro seniory po celé republice pořádá společnost Moudrá Sovička za pomoci Nadace Vodafone. Do Hradce Králové zavítala Moudrá Sovička již počátkem červa 2021 a proškolila 16 členů našeho spolku. Ohlas byl tak veliký, že se následně přihlásilo přes 40 dalších zájemců.

Pozvali jsme si proto Moudrou Sovičku ještě jednou. Druhé školení 6. 10. 2021 probíhalo od rána do večera ve třech kurzech po sobě. Proškoleno bylo 36 lidí. Několik dalších seniorů a seniorek se zúčastnilo individuální výuky v mobilní učebně – dodávce, zaparkované před sídlem našeho spolku Senioři Hradec Králové.

 „Chtěla bych poděkovat za velice zdařilou akci, která proběhla tuto středu pro seniory. Pan Tomáš Hubálek i s kolegou nám vše s velkou trpělivostí vysvětlovali a tři hodiny utekly jako voda. Velmi dobrá je i pracovní příručka s tužkou, která nám byla rozdána. Bylo by dobré po určité době si to znovu zopakovat a přidat další novinky. Když už člověk moderní techniku má, tak aby ji uměl i dobře používat. Není to jenom názor můj, ale celé skupiny. Máte jedničku s hvězdičkou!!!“, napsala nám jedna z účastnic tohoto kurzu. Rádi proto školení zopakujeme pro další zájemce, kteří chtějí držet krok s dobou.

 

Marcel Kraus
Foto:  autor