Kurz trénování paměti pod širým nebem

Aby se studentům Centra celoživotního vzdělávání ing. Dany Steinové po delší přestávce vynucené pandemií „nezkrátily žíly“, sešla se skupina, která navštěvuje Kurz trénování paměti, tentokrát v přírodním areálu u dřevěného mola Hostivařské přehrady.

Opakování apoštolů ze Staroměstského orloje nikomu nedělal problém, taky jich je jen dvanáct. Jenže pamatovat si pořadí, ve kterém jukají z okének na vykulené turisty, ale i jejich atributy, které si nesou sebou, a čí patroni nebo ochránci jsou, vyžaduje určitou techniku. Ukázalo se, že ta technika opravdu funguje, protože i po několikaměsíční přestávce to všichni zvládli na jedničku!

O něco horší to bylo se sochami na Karlově mostě. Víte, kolik jich je? Ale i to jsme, tak (trochu kolektivně) dali dohromady – koho představují, kdo je vysochal, v kterém roce byly na most umístěny, a to hezky v pořadí od první do třicáté. K tomu se zobaly domácí dobrůtky, kterými přítomné skvělé kuchařky zaplnily celou lavičku.

Po vyučování jsme se vydali na cca 12km dlouhou cestu podle potoka Botiče až do Průhonic, kde jsme zahnali žízeň v místním pivovaru a pak se hromadnou dopravou rozjeli do svých domovů. Bylo to krásně a užitečně strávený slunečný den.