ZO SPCCH Poděbrady – oddíl stolního tenisu

Úspěšná sezona

Za úspěšnou lze bezesporu označit sezonu kroužku stolního tenisu seniorů při ZO SPCCH Poděbrady, který hraje a trénuje v DDM Symfonie Poděbrady. Po vydařeném vánočním turnaji následovala řada dalších šesti akcí.

Nejprve se hráči v březnu již potřetí vydali do ZŠ Čachovice na Memoriál Mirky Janečkové. Celkem se utkalo osmnáct hráčů od čtrnácti do sedmdesáti pěti let. Všechny zápasy byly odehrány ve sportovním duchu a atmosféře. Vedoucí kroužku Mgr. Marta Váňová vybojovala pro oddíl bronzovou medaili v hlavní soutěži a první místo v soutěži útěchy patřilo Jiřímu Mertovi.

Novinkou se stal odvetný mezigenerační turnaj. Konal se v květnu v příjemném prostředí sálu DDM Poděbrady. Z celkového počtu dvaceti čtyř účastníků získali naši hráči všechna přední umístění. První místo získala Mgr. Marta Váňová, druhé Dr. Miroslav Peterka a o třetí se podělil Karel Babický s čachovickým hráčem Tomášem Schovancem. Soutěž útěchy vyhrál žák Tomáš Mádl.

V dubnu a květnu se kroužek zúčastnil dalších dvou mezigeneračních utkání v Přední Lhotě. S dětskými soupeři z oddílu stolního tenisu ACS Přední Lhota se v prvním turnaji seniorům nedařilo. Děti je překonaly v poměru 20 : 6, ale v květnové odvetě se seniorům podařilo zvítězit poměrem 16 : 10. Důležité však nebyly výsledky obou utkání, ale dobré přátelské vztahy a radost ze hry.

Letošním novým počinem kroužku bylo uspořádání dubnového Velikonočního turnaje. Za účasti veřejnosti proběhl přátelský turnaj dvou družstev Ve vynikající sportovní atmosféře se dařilo všem hráčům. Prvenství získal a vítězem turnaje se stal pan Václav Zítko, druhé místo vybojoval Karel Babický a třetí místo a bronzovou medaili získala Dana Veselá. Hodnotné výkony všech soutěžících byly odměněny diplomy a upomínkovými předměty. O občerstvení pro hosty se postaraly členky kroužku.

Kromě turnajů se senioři z kroužku stolního tenisu ZO SPCCH Poděbrady při DDM Symfonie v květnu zúčastnili Sokolské akademie v Libici nad Cidlinou. Za předvedené výkony sklidili uznání a potlesk.

Důležitým pomocníkem ve všech turnajích byl pan Jan Chlad z ACS Přední Lhota, který vždy ochotně a spolehlivě plnil funkci hlavního rozhodčího.

I v letošním úspěšném roce zůstává sponzorem kroužku PaedDr. Miroslav Káninský.

Mgr Marie Ferešová