SPORTOVNÍ HRY SENIORŮ V LITVÍNOVĚ

Ačkoli to vypadalo, že počasí 31. sportovní hry seniorů v Litvínově spláchne déšť, počasí se nakonec umoudřilo, a tak Regionální organizace Svazu důchodců Most – Litvínov mohla na stadionu přivítat všech 22 týmů, které bylypřipraveny změřit síly v již tradičních disciplínách. Cestu si sem opět našli i význační politici z měst Mostu, Litvínova, zástupci Ústeckého kraje.

Všechny vítala se širokým úsměvem a typickým elánem předsedkyně pořádající organizace Iva Francová, pozdravit sportovce přišli i předseda Rady seniorů ČR Dr. Zdeněk Pernes a místopředseda Rady seniorů a předseda krajské Rady seniorů Ústeckého kraje Alois Malý.

Ještě před rozcvičkou pobavil svým proslovem nejen účastníky pan Houška. A pak už se soutěžilo na jednotlivých stanovištích v disciplínách, které jsou přizpůsobené k věku soutěžícím, jejich silové a technické zručnosti. Síly se měří například v hodu šipkami na cíl, střelbě na malou hokejovou branku, běhu s kolečkem na čas, hodu míčem do koše, běhu s míčkem na tenisové raketě na čas, bollo-ballu, golf-snag, hodu na cíl, a hodu kroužky na cíl.

Při organizování sportovních her je v Mostě pamatováno na ty důchodce, kteří si chtějí skutečně zazávodit, ale i na ty, kteří si svoji zdatnost ověřuji pouze na některých disciplínách. K vyhodnocení dosažených výsledků je využívána výpočetní technika, díky které se podstatně zkrátí doba pro vyhodnocení výsledků a napsání diplomů pro vítěze. Regionální organizace Most-Litvínov zapojuje do sportovních her i mladou generaci. Jedná se o studenty Střední školy diplomacie v Mostě, kteří asistují jako nezávislí rozhodčí a vyhodnocovači výsledků na PC. Významnou pomocí jsou žáci Sportovní školy v Litvínově.

Občerstvení bylo k dispozici v prostorách zmíněného zimního stadionu, během klání i po něm hrála hudba a čekání na vyhlášení vítězů zpříjemnil přítomným kulturní i sportovní program – k vidění byl například fotbal v chůzi.