SPORTOVNÍ DEN VE FRÝDECKO-MÍSTECKÉM OKRESE

Polovina května byla, co se počasí na severní Moravě týče, pro venkovní aktivity ne příliš přívětivá.

Jako kdyby to organizátoři sportovních aktivit Krajského koordinačního centra spolku SENIORS tušili, na 14.květen připravili veškeré sportovní dění „pod střechu“. V rámci programu Moravskoslezského kraje, který je hlavním partnerem sportovních aktivit spolku SENIORS v kraji, „Program na podporu zdravého stárnutí v Moravskoslezském kraji na rok 2019“, byly na ten den připraveny dva turnaje – v bowlingu a stolním tenisu.

První uváděný se uskutečnil v Třinci, kde v jedné z místních heren byly k dispozici čtyři bowlingové dráhy, takže turnaj, rozdělený do dvou kategorií – ženy / muži – probíhal bez sebemenších zádrhelů

Stolní tenis se hrál o zhruba deset kilometrů na jihozápad od Třince, v malebné obci Ropice. Místní TJ Sokol pronajal velice útulnou hernu, v níž byly k dispozici tři stoly a dostatek „pracovního“ prostoru pro sportovce z Ostravy, Havířova, Dobré a samozřejmě na místní borce zapomenout nemůžeme.

Jak už to na podobných kláních bývá – není důležité zvítězit, ale zúčastnit se! Stejně tak tomu bylo v Třinci i Ropici. Avšak aby bylo zpravodajským povinnostem učiněno zadost, závěrem uvádíme, že turnaj ve stolním tenisu vyhrál Jiří Laušman z TJ Sokol Ropice. Vítězi v bowlingu byli Alena Fabianová a Václav Stanovský z Ostravského organizačního centra SENIORS.

Poháry vítězům a medaile dalším umístěným na druhém a třetím místě předal předseda Krajské rady seniorů Moravskoslezského kraje Pavel Gluc.

Vítězům ještě jednou blahopřejeme a se všemi se těšíme na dalších sportovních kláních, která probíhají po celý rok v celém Moravskoslezském kraji.

Jan Mika