Podzimní stezka poznání přírodou.

Olomoucký kraj ve spolupráci s krajskou Radou seniorů Olomouckého kraje uspořádal hezkou mezigenerační akci s příznačným názvem “Jdeme celá rodina”, za finanční podpory  Ministerstva práce a sociálních věcí, jako jednu z aktivit projektu “Podpora aktivního života seniorů v Olomouckém kraji.”

Cílem bylo mezigenerační setkání účastníků v  krásném přírodním areálu olomouckých Poděbrad, kde byla vytyčená trasa, na které je čekalo šest stanovišť, kde plnili různé úkoly – vědomostní , zábavné kvízy, poznávání ptactva, turistické minimum ale i sportovní disciplíny jako třeba Bollo Ball nebo házení míčků na cíl apod. Legraci zažili majitelé domácích mazlíčků, kteří chápali hozený míček jako aport. Za splněné úkoly všichni dostávali sladké odměny a razítka do registračních kartiček. V cíli je pak  čekalo občerstvení, kreativní dílničky, drobné dárky, sladká odměna, country hudba, skvělá nálada a pohoda.
Nejmladšímu účastníkovi bylo pět měsíců a stezku projel s maminkou v kočárku, nejstaršímu bezmála devadesát. Parádní počasí bylo bonusem tohoto velmi příjemně stráveného dne. Nadšení a spokojenost účastníků, kteří odcházeli se slovy děkujeme a na shledanou na další, tak skvělé akci, jako byla tahle, pak skvělou odměnou organizátorům.
Milena Hesová
předsedkyně KRS Olomouckého kraje