Mírový běh a pochod pro LIDICE

 

U příležitosti 76.výročí vypálení obce LIDICE, zorganizovala Středočeská krajská rada seniorů na sobotu 16.června již VI.ročník Běhu míru seniorů „Kladno – Lidice“, tentokráte pod záštitou hejtmanky Středočeského kraje a děkana fakulty  biomedicínského inženýrství ČVUT Praha.

  Letos se aktivně zúčastnili i Diabetici ČR. p.s. Kladno, kteří jsou nedílnou součástí  Rady seniorů. Již dříve se běhů účastnili, ale jen jako jednotlivci Letos hromadně v nové kategorii „pochod s holemi“, samozřejmě s těmi trekingovými. Na startu i ostatních kategorií (dětí s postižením, maminek s kočárky a koloběžkáři) ve Hřebči u Kladna se sešlo dvacet tři členů i členek Diaklubu. Mezi množstvím závodníků byli dobře rozeznatelní svými bílými tričky s logem Dia na prsou a nápisem na zádech. Logo sice zčásti zakryla startovní čísla, ale nová trička, objednaná Diaklubem Kladno k jeho  letošnímu 20. výročí založení, byla všude dobře vidět. Jen předsedkyně klubu J.Kalušová, jako jedna z organizátorů a startérka hřebečských kategorií, měla modré tričko RS.

Za krásného počasí do cíle v Lidicích došli všichni a obdrželi účastnický diplom a tašku s drobnými dárky. Setkali se zde se zajímavými hosty – známými sportovci i herci. Program moderoval sportovní komentátor Vaníček. Nejlepší závodníci vystoupili na stupně vítězů. Mezi běžci z Kladna na krásném druhém místě skončil P.Homolka, rovněž člen Diaklubu Kladno. Na závěr akce účastníci společně položili květiny ku hrobu Lidických mužů. Celou akci natáčela ČT.     EV Dia Kladno  Foto: Kalušová J.