III. Mezinárodní sportovní hry seniorů očima vítězů

III. Mezinárodní sportovní hry seniorů v Olomouci pořádané Radou seniorů České republiky skončily. Zajištěním a konkrétní organizací her byla letos pověřena Rada seniorů Olomouckého kraje. Podrobná informace o prvním dnu byla již velmi operativně zveřejněna na webových stránkách RS ČR.

Následující den po vlastní soutěži (18.7.2018) byl soutěžícími věnován především pamětihodnostem staroslavného města a okolí, ale organizátoři pracovali na vyhodnocení soutěže a přípravě večerního slavnostního vyhlášení výsledků vč. předání diplomů a medailí.

Složitost vyhodnocování je dána počtem soutěžících osmičlenných družstev, počtem disciplín (10) a kategoriemi (muži, ženy, do 70 let, nad 70let). Družstva na prvních třech místech obdržela poháry s vyznačením umístění a vítězové jednotlivých disciplín v příslušných kategoriích obdrželi medaile. Pro ilustraci lze uvést, že členové vítězného družstva obdrželi celkem 16 medailí za individuální umístění a všichni členové družstva (8) dostali medaili za první místo v soutěži družstev.

Slavnostního vyhlášení výsledků se aktivně účastnil i předseda vlády ČR p. Andrej Babiš a samozřejmě předseda a místopředseda RS ČR, rovněž představitelé Olomouckého kraje a hostitelského města Olomouce.

Vítězství v konkurenci 19 družstev z toho tří zahraničních (Polsko, Maďarsko, Slovensko) si odneslo družstvo RS Plzeňského kraje (RS PK). Letošní vítězství družstva RS PK s vysoce dominantním podílem Rady seniorů města Domažlic je pozoruhodné zejména tím, že to je již po vítězství v Praze (2016) a v Plzni (2017) třetí vítězství v této celostátní soutěží seniorů s  mezinárodní účastí.

Celkové pořadí v soutěži družstev je tedy:

  1. RS Plzeňského kraje
  2. RS Olomouckého kraje
  3. RS Moravskoslezského kraje