Sportovní hry seniorů se vydařily, i když počasí nepřálo

TJ Lokomotiva Olomouc zažila 17. května pořádnou nálož nezaměnitelné sportovní atmosféry. Hostila totiž třetí ročník Sportovních her seniorů, které uspořádala krajská Rada seniorů Olomouckého kraje,pod záštitou hejtmana. Akce, která se kvůli nepřízni počasí konala namísto venkovního areálu atletického stadionu v tělocvičně, se zúčastnilo třiačtyřicet pětičlenných družstev.

Vloni se do akce zapojilo dvacet osm týmů. „Počasí nám letos bohužel nepřálo. I přesto, že jsme museli zvolit mokrou variantu,řešit spoustu nových problémů a měli jsme mnohem více účastníků, oproti loňskému ročníku, věřím, že se díky skvělému organizačnímu týmu všechno podařilo zvládnout a že si senioři celou akci moc užili, což byl náš hlavní cíl,“ řekla Milena Hesová, předsedkyně krajské Rady seniorů Olomouckého kraje.

Kromě sportovců z regionu soutěžili také senioři ze slovenského Bardějova a také polského Opole. „Olomouc je překrásné město. Moc jsme si užili ,díky pozvání krajské Rady seniorů Olomouckého kraje, její návštěvu a hlavně perfektní atmosféru sportovních her, na kterých je skvělá zábava. Nikde jinde jsme neviděli tolik seniorů, kteří si s takovou radostí dokážou hrát,“ shodla se paní Bozenna s ostatními členy týmu z Polska Janinou, Danutou, Katarzynou a Waldemarem. Tým z partnerského Opolského vojvodství sestavený z bývalých učitelů se již zúčastnil loňských ročníků krajských her i mezinárodních her v Plzni. „Některé disciplíny, jako třeba minigolf nebo běh, nám moc nešly. Přesto doufáme, že skončíme do desátého místa,“ přála si Janina před skončením závodů. Nakonec zástupci Opolského vojvodství skončili na šestém místě. Zlatou medaili a pohár hejtmana Olomouckého kraje obhájil loňský vítěz, družstvo ze slovenského Bardějova, stříbro patřilo seniorkám z Jívové a bronzové medaile si odnesl jeden z týmů ze Zábřeha, všichni sportovci získali účastnickou medaili a věcné ceny. Ocenění pro nejstaršího sportovce získal Vojtěch Došlík, který má ve svém rodném listě uvedený rok narození 1936.

Třetí ročník sportovních her seniorů nebyl pro krajskou Radu seniorů Olomouckého kraje poslední akcí tohoto druhu v letošním roce. Již v červenci bude organizovat III. Mezinárodní hry seniorů za účasti pěti států.

Krajská Rada seniorů Olomouckého kraje děkuje touto cestou krajskému vedení za záštitu a všem partnerům za podporu.

Video ze sportovních her můžete shlédnout zde.

Ohlasy na TV Morava zde