Schůzka se zástupci Autoklubu ČR

Po delší době se předseda Rady seniorů dr. Zdeněk Pernes setkal se zástupci Autoklubu ČR, s nímž má Rada seniorů podepsanou dohodu o spolupráci. Výkonný ředitel Mgr. Adam Eliáš a manažer Ing. Libor Budina informovali Zdeňka Pernese především o změnách, které v Autoklubu ČR nastaly po valné hromadě.

Dále se hovořilo o možnostech vzájemné spolupráce v nadcházejícím období. Zdeněk Pernes zopakoval, že Rada seniorů hodlá nadále usilovat o změnu silničního zákona v tom smyslu, aby povinné prohlídky řidičů seniorů (nad 65 let věku), byly podle rakouského vzoru jednotné a součástí pravidelných preventivních lékařských prohlídek, a tudíž bezplatné. Pánové diskutovali na téma seniorů za volantem. Zástupci Autoklubu v této situaci zmínili, že daleko nejrizikovější skupinou jsou mladí řidiči. Informovali také o svém projektu ohledně zraku řidičů s tím, že se česká populace zdaleka nestará o svůj zrak tak, jak by měla, a tím pádem usedají často za volat lidé, kteří mají zrak zhoršený, což je velmi rizikové.

Dalším projektem, který se připravuje, se týká seniorů. Píšeme o něm v rozhovoru s novým prezidentem Autoklubu ČR, kterým se stal renomovaný sportovní právník Jan Šťovíček.

Rozhovor s JUDr.Šťovíčkem najdete v zářijové Době seniorů.