Z činnosti krajské Rady seniorů Olomouckého kraje

 

10.-11.února proběhl Tourism EXPO Olomouc 2017 – výstava služeb cestovního ruchu a využití volného času , letos poprvé byla u toho i krajská Rada seniorů Olomouckého kraje . Našim cílem byla propagace a podpora seniorského cestování v našem krásném kraji a možnosti navštívit zajímavé turistické cíle Olomouckého kraje. I v letošním roce kraj připravuje projekt „Seniorské cestování“, který se těší již od roku 2008 mezi seniory oblibě a je určen všem občanům našeho kraje starším 60 let. Z důvodů právě velkého zájmu o tuto formu poznávání krás našeho kraje, došlo k navýšení kapacity zájezdů a výletů, díky kterým účastníci poznají historii nejkrásnějších hradů a zámků ,dozví se mnoho zajímavého při prohlídkách expozic ,spatří to nejlepší z přírodního bohatství.Za tímto účelem připravila KRS Olomouckého kraje anketu Seniorské cestování 2017, na kterou odpovědělo na 150 seniorských účastníků výstavy. Otázkou bylo doporučení cílů zájezdů, připomínky ke zlepšení organizace a úrovně. Tyto odpovědi,připomínky, přání a doporučení se stanou součástí příprav pravidel a možností letošních oblíbených dotovaných výletů..Děkujeme za váš názor. Věříme, že i letos si z cest odnesete mnoho hezkých zážitků.Předpokládaný start letošního „Seniorského cestování „ červen,červenec.KRS Olomouckého kraje děkuje touto cestou krajskému vedení za podporu tohoto projektu

Letošní II.ročník Krajských sportovních her seniorů proběhne 24.května na stadionu TJ Lokomotiva Olomouc ,bližší informace, jak se přihlásit, propozice soutěže, se dozvíte v příštím čísle vašeho oblíbeného časopisu . Z vítězů vzejde soutěžní družstvo, které bude reprezentovat Olomoucký kraj na celorepublikových mezinárodních sportovních hrách RS ČR v Plzni.

Vážení senioři,součástí Cen Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury je i Cena veřejnosti.S velkou radostí oznamujeme,že akce „Babička Olomouckého kraje 2016“ byla v této kategorii nominovaná a zařazena do souboru,o kterém bude v hlasování na webu Olomouckého kraje rozhodovat veřejnost. Sledujte tedy informace na webu a hlasujte .Děkujeme za vaši podporu. Máme radost, že se vám tato soutěž , jejíž cílem bylo ukázat vnitřní krásu seniorského věku, natolik líbila, že by se z ní mohla stát pěkná tradice. Letošní druhý ročník chystáme opět v září v Olomouci a v říjnu by mělo proběhnout celorepublikové finále v Praze.

Milí senioři,přeji Vám co nejvíce slunečních dnů, povzbuzující náladu a chvíle pohody.

Milena Hesová,předsedkyně KRS Olomouckého kraje