Nenechte si ujít prosincovou Dobu seniorů

Čtenáře zcela jistě zaujme stanovisko předsedy Rady seniorů ČR Zdeňka Pernese k valorizacím starobních penzí. Vysvětluje v něm výhody plošných valorizací, ale upozorňuje také na některé jejich možné méně pozitivní dopady. Objasňuje v této souvislosti, co Rada seniorů chápe pod pojmem spravedlivé valorizace, které by měly vykompenzovat všem seniorům zvyšující se životní náklady.

Mistr baletu Vlastimil Harapes se Době seniorů svěřil, proč se dal na baletní dráhu, co na ní zažil i jaké je jeho životní krédo.

Doba seniorů se věnuje i událostem, které provázely letošní 25. výročí 17. listopadu 1989. Poukazuje na to, že společnost je dnes opět rozdělena i kvůli silám, které se nechtějí smířit s tím, že první přímou volbu prezidenta vyhrál Miloš Zeman.

V redakčním rozhovoru Doba seniorů představuje Svaz diabetiků ČR a na svých stránkách přináší i informace k 9. sjezdu Svazu důchodců ČR, který se konal v Praze.

Ani v prosincovém čísle nechybí žádané poradny a najdete v něm i řadu soutěží. Patří k nim výjimečně i dvě křížovky, z níž jedna je díky sponzorovi o velmi zajímavé věcné ceny.