Městská Rada seniorů v Domažlicích založena

účastnice a účastníci jednání

účastnice a účastníci jednání

Historický okamžik prožily včera nejen Domažlice, ale také Rada seniorů Plzeňského kraje. Po předchozích jednáních mezi Radou seniorů Plzeňského kraje a seniorskými kluby a organizacemi města Domažlice, byla totiž ve středu 05.02.2014 založena Městská Rada seniorů v Domažlicích. Událost to byla o to významnější, že jde o první městskou organizaci RS ČR v Plzeňském kraji vůbec.
Jednání v Domažlicích se zúčastnili hlavní představitelé RS ČR Plzeňského kraje, nejdůležitějším a velmi očekávaným, bylo vystoupení předsedy Krajské RS Leoše Jochece. Svůj příspěvek přednesl rovněž místostarosta města pan Karel Štípek, který se v něm mimo jiné velmi pozitivně vyjádřil k aktivitám seniorských organizací i ve vztahu k budoucnosti.
Nově založenou Městskou RS v Domažlicích tvoří celkem 11 organizací a klubů. Její členové – tedy zástupci jednotlivých organizací – si vzápětí po založení zvolili své vedení. V čele městské rady stanul JUDr. Josef Fidrant, pozice místopředsedsedů připadla pánům Josefu Jírovcovi a Karlu Štípkovi, jednatelkou byla zvolena paní Jaroslava Kaucká, role účetní se ujme paní Jiřina Vaverová. Ředitelka městského centra sociálně rehabilitačních služeb Mgr. Venuše Klimentová se pak stala čestnou členkou MěRS.
Jednání zpestřil svým vystoupením soubor Hanka pod vedením  Jaroslavy Kaucké.