SENIOR TALENT 2016

Díky grantu Města Prachatice mají za sebou prachatičtí senioři velice úspěšnou akci, pod názvem SENIOR TALENT 2016. Na první ročník přehlídky seniorských souborů přijeli do Národního domu muzikanti, tanečníci, zpěváci a kouzelníci z Plzně, Českých Budějovic a Prachatic. 117 seniorských účinkujících se postaralo v Národním domě o pestrý program a pobavili nejen sebe, ale i přítomné diváky. Přehlídce předcházela v dopoledních hodinách prohlídka historické části města. Plzeňští senioři byli nadšeni krásou a péčí o všechny památky ve městě. Pozvání na přehlídku přijala radní Města Prachatice Mgr. Bc. Radka Paulová a nemohla také chybět paní Hanka Rabenhauptová z odboru kanceláře starosty. Obě se také ujaly předávání odměn pro vystupující soubory. Každé z měst představilo svoje soubory a skupiny, které hlasitě povzbuzovali jejich fanoušci .V programu se střídaly country, folklórní, orientální, balkánské a lidové rytmy. Prachatický SENIOR COUNTRY klub SENSEN zahájil přehlídku svou country choreografii, překvapil pěvecký sbor Radostné přátelství, který svoje pěvecké vystoupení doplnil i zajímavou choreografií a kouzelnickým vystoupením. Plzeňský soubor JAMÁČEK a taneční skupina ADETO předvedly, jak zněl název jejich pásma „Pro každého něco“, zpěváci, tanečnice a muzikanti vyvolali velké nadšení všech diváků. Budějovický pěvecký soubor ROZMARÝN dokonce diváky rozezpíval a taneční soubor SLUNEČNICE předvedl perfektní folklórní choreografii. Budějovičtí přivezli s sebou také partu KAMARÁDŮ HARMONIKÁŘŮ. Jejich vystoupení roztancovalo a rozezpívalo všechny diváky a účinkující ve společenském sále Národního domu v Prachaticích. Všechny soubory vystoupily také v nádherných kostýmech, které jenom umocnily nádherný kulturní zážitek.

Závěr SENIOR FESTIVALU 2016 patřil předávání odměn všem účinkujícím, včetně obřích pomlázek a tradičních děkovacích koláčů. Všichni zástupci z Plzně, Č. Budějovic a Prachatic se opět určitě sejdou na druhém ročníku v roce 2017. Seniorské akce pořádané Městskou organizací Svazu důchodců se snaží vhodně doplnit kulturní nabídku akcí ve městě Prachatice.

Diváci se budou moci pobavit a využít další možnost kulturního programu v rámci oslav MEZINÁRODNÍHO DNE TANCE 29. dubna od 15.00 v Národním domě. Na pozvání prachatických seniorů a odboru kultury, školství a cestovního ruchu se představí se svým programem téměř všechny prachatické taneční soubory, které předvedou různé taneční žánry a choreografie .

Foto a text Zdena Hrůzová