Senioři si rádi zasportují

Sportovní hala Mír v Táboře hostila 17. března 2023 desáté kolo Sportovní ligy seniorů Jihočeského kraje. Její premiérový ročník společně pořádají Krajská rada seniorů a Česká unie sportu. Jednotlivá kola se postupně odehrávají v okresních městech po celém Jihočeském kraji, někde i vícekrát. 12. května proběhne finálový turnaj v Českých Budějovicích – Hrdějovicích. Záštitu nad celou ligou převzala náměstkyně hejtmana pro sociální věci Lucie Kozlová. Táborská soutěž probíhala pod patronátem europoslankyně Radky Maxové a táborské místostarostky Lenky Horejskové.

Organizátory potěšil i příjezd nové skupiny soutěžících ze seniorského domova v Chýnově. V jejich družstvu byl i nejstarší soutěžící – 88 letý pan Jaroslav Novotný.

Na závěr předseda České unie sportu pro Jihočeský kraj, Zdeněk Krátký, vyhlásil vítěze jednotlivých disciplín a Radka Maxová jim předala poháry. Všichni zúčastnění obdrželi medaile. Na rozloučenou paní europoslankyně dodala: „Těší mě, že je vás tu ještě víc než při podzimní soutěži. Jestli liga vydrží pět let, už se také zapojím. Minule jsem si dvě disciplíny vyzkoušela a zrovna legrace to nebyla. Takže klobouk před vámi všemi dolů.”

Nejúspěšnějšími závodníky táborského kola Sportovní ligy se stali seniorští sportovci spolku Revma liga z Tábora. V pěti soutěžích byli tři vítězové z jejích řad.

Marie Nollová