Naše společná posezení


Že ve dvou se to lépe táhne a že káva chutná víc, když jí nepopíjíme sami, to známe všichni.
Moc dobře to víme i v naší Dobrušce, kde spolky Městská organizace seniorů Dobruška a
DOTEKY NADĚJE, už několik let připravují pravidelná posezení, na kterých se schází nejen naši členi, ale i místní senioři, kteří si chtějí užít chvíle se svými sousedy a známými a kde nikdy nechybí voňavá káva, ale i něco sladkého k ní.
Tradiční jsou naše dopolední setkání NA SLOVÍČKO, na nichž se scházíme každou první středu v měsíci.
K příjemnému posezení je vždy připraveno občerstvení z jedné hlavní suroviny. A tak jsme mohli ochutnat např. dobroty z mrkve, červené řepy, sýrů, nebo z jahod, jablíček, ale taky ze zelí.
Našim druhým oblíbeným odpoledním setkáním jsou SOUSEDSKÁ POSEZENÍ. Každý třetí čtvrtek v měsíci mezi nás je vždy pozván zajímavý host a my si tak užijeme nejen kávu, nebo čaj a nějaký ten koláč, ale domů se vracíme obohaceni o spoustu nových informací.
Přivítat jsme tak mezi námi mohli např. členy HORSKÉ SLUŽBY, bylinkářku, ale i paní Jolanu, která se věnuje plstění ovčí vlny.
Mezi tradiční hosty patří i starosta, nebo místostarosta našeho města a my máme možnost dozvědět se o plánech, která se chystají a vždy ochotně odpovídají n naše otázky.
Tak to v té naší Dobrušce chodí a protože akcí, kde si užíváme bezva čas každý rok přibývá, tak se dobře pobavíme, něco naučíme, jsme ve společnosti bezva lidí a hlavně nejsme doma sami.

Renata Moravcová