Den pro zdraví

Součástí Národního program ozdravění populace (NPOP) je dnes již tradiční a oblíbeny DEN PRO ZDRAVÍ, jehož propagátorem a realizátorem je členská organizace Rady seniorů Senior Fitnes.

Jde o akci, která je určena široké veřejnosti, zaměřena na pohybové aktivity starších osob, vyburcování i doposud neaktivních seniorů k pravidelné fyzické a společenské aktivitě.

Dny pro zdraví se konají na hřištích různých sportovních klubů, kde jsou hlavní náplní různé pohybové společenské hry, které jsou většinou zakončeny krátkou trasou nordic walking. Nejedná se pouze o cvičení, ale zároveň o přátelská setkání, která pomohou mnohým účastníkům odbourat bloky a umožní jim zapojit se do pohybových aktivit.

Rada seniorů ČR se přihlásila do realizace NPOP, je dále jeho propagátorem a v rámci příprav pro Mezinárodní sportovní hry seniorů 2022 (MSHS) v Mostě chápe Den pro zdraví v jednotlivých krajích ČR jako Krajská kola pro ně.

A právě takové krajské kolo proběhlo v sobotu 23. dubna 2022 v areálu Žlutých lázní Praha

Účastníci si mohli natrénovat deset disciplín, které tvoří základ soutěží v rámci sportovních her seniorů. Tým či jednotlivci, kteří se na hry průběžně připravují, si tak mohli ověřit svou formu ve srovnání s dalšími účastníky.

Bonusem Dne pro zdraví na Žlutých lázních bylo slunečné počasí a také možnost se konečně po dvou letech pandemie setkat s přáteli a bez roušek si popovídat.

RS ČR doporučuje uskutečnit Dny pro zdraví ve všech krajích ČR. Senior Fitnes vyjde vstříc každému kraji ať již radami, nebo konkrétní pomocí.

 

Miloslav Vajs