Senioři a zimní pétanque v Hradci Králové

Také v zimních měsících letošního roku si dopřáli aktivní senioři novou soutěž. Od poloviny ledna se v tělocvičně CZPHK ve Věkoších scházeli deset týdnů k zápasům družstev v indoor pétanque. Pořídili si na to ve spolupráci se spolkem Senioři Hradec Králové   speciální francouzské měkčené koule, které jsou váhově podobné klasickým, ocelovým.

Jedenadvacet přihlášených v osmi týmech odehrálo celkem 56 zápasů. Odházeno

(a samozřejmě i sebráno a odneseno) bylo přibližně 40 metráků koulí. S tím souviselo i několik set odhozů, dřepů či předklonů od každého. Uteklo to jako voda a 14.3. jsme bilancovali! Iva Syrovátková s Ivanem Šurcem zvítězili jen díky lepšímu výsledku s druhým týmem, Václavem a Stanislavem Slezákovými a Karlem Vaníčkem. Třetí pozici, rovněž s deseti výhrami obsadily „sokolky“ Marie Dohnálková s Annou Sokolovou – také jen horším výsledkem vzájemných zápasů. Medaile a plakety patřili nejlepším, diplomy a symbolické Mozartovy koule, jako ceny útěchy, obdrželi všichni.

Nyní, již v letním provedení, zahájíme v květnu 1.ročník Hradeckého seniorského poháru v pétanque, který jsme si loni úspěšně vyzkoušeli. Čeká nás také jarní odveta meziměstského utkání z Olomouce. Snad doma napravíme naši prohru 4:0!

Ukrajinským maminkám s dětmi, které jsou přechodně ubytované v kempu Stříbrný rybník, jsme nabídli zábavné a soutěžní odpoledne Seznámení s pétanque na písečné pláži, které se podle zájmu a počasí uskuteční v nejbližších týdnech.

Více informací a fotografií z našich akcí a soutěží naleznete na webu spolku Senioři HK: https://seniorihk.webnode.cz a také dotazem u organizátora: vslezak@seznam.cz.  Pokud se k nám chcete připojit, nebojte se. I dnes jsou mezi námi začátečníci!

Václav Slezák