CHODÍME PRO MOZEK – Olomoucký kraj

V rámci podpoření celosvětové akce Národního týdne trénování v termínu od 14. 3 – 18.3.2022 „Chodíme pro mozek“ a radost se k naší velké radosti zapojilo spousta seniorů. 

KLUB SENIORŮ ZÁBŘEH pod vedením paní Zdeny Marcinkové vyšel na novou Zábřežskou vyhlídku na HUMENCI. Počtem 46 turistů a turistek a 3 psi. Kdo si hraje, nezlobí, takže přišlo i na skluzavku. Zábřežská městská policie přišla zkontrolovat, co je za akci na HUMENCI… Nejstarší účastník byl pan Budína, který oslavil v únoru 93 roků a nejmladší účastník byl pejsek Eny 2 roky.. Každý účastník dostal odměnu.Super „borky seniorky“ přijaly výzvu KRS a dva sesterské týmy „Horňačky (červená) a Dolňačky (bílá) “ dnes vyrazily na hřiště si začutat. U kávičky a vínečka jsou velké kamarádky ale v boji o vítezství jde přátelství stranou. Mozek musí vymyslet strategii a jdeme na to, hlava, nehlava, kotník, nekotník ….vítěz může být jen jeden.

Výzvu přijala i děvčata z Hněvotína. Tanec je bomba pohyb a taky jim to, holkám, moc sluší, senioři 60+ z Hanušovic 16. 3. uspořádali bowlingové klání v restauraci Formanka.

Senioři z Majetína se svými vnoučaty přijali výzvu a sázeli stromy u cyklostezky Majetín- Krčmaň. Senioři „Cestovatelé“ z Olomouce uspořádali společnou procházku do okolí v Olomouci. Seniorky 60+ z Hanušovic si procházkou vyšláply na kurz Enkaustiky. Zaměstnaly nohy i mozek. Seniorky z Moravského Berouna si v rámci výzvy byly zahrát bowling, zatímco seniorky z Moravského Berouna zdolaly „horu Říp“. V nohách 6 km, ještě že měly  v batohu proviant! Tématickou hru „Najdi si svou veverku“  hrály seniorky z Mor. Berouna. Seniorky z klubu 60+ Hanušovice cvičily na židlích, zatímco děvčata z Hněvotína se vydala na Fit Stezku.

Klubu aktivních seniorů z Domašova u Šternberka se vydali na  společnou procházku naučnou stezkou Henička s nácvikem hodu šiškou na cíl v rámci přípravy na krajské sportovní hry seniorů. Klub aktivních seniorů z Domašova u Šternberka – „Funěním k lepší kondici “ rehabilitační cvičení s Aťkou.

 vacet pět seniorů z Němčic nad Hanou vyrazili na procházku po poldrech v Hrušce spojené návštěvou místního obecního úřadu a besedou s místními seniory a představiteli obce.