Třetí halové sportovní hry seniorů v Pardubicích

Současná situace, ovlivněná prudkým rozvojem pandemie koronaviru nám seniorům sice příliš nepřeje, ale navzdory této skutečnosti pardubická Rada seniorů, tentokrát za významného finančního přispění radního Pardubického kraje Ing. Alexandra Krejčíře, který nad touto akcí převzal osobní záštitu, uspořádala v pořadí již třetí halové sportovní hry. A opět v areálu Sokola Pardubice Na Olšinkách.

 

Klání proběhlo 25. listopadu, v době, kdy vzrůstající počty nakažených a z toho plynoucí, zřejmě oprávněné obavy, bohužel přece jen částečně ovlivnily účast soutěžících. Některé organizace nebo i jednotlivci podlehli těmto obavám a strachu z možnosti nakažení cestou do Pardubic, a proto se na poslední chvíli odhlásili. Přesto se nás nakonec sešlo celkem přes padesát. Soutěžících z Pardubic, České Třebové, Ústí nad Orlicí, Bohdanče, Chrudimi, Brandýsa nad Orlicí, organizátorů z Krajské rady a také několik diváků. Všichni účastníci doložili osvědčení o ukončeném očkování a sportovali jsme ve velkém prostoru haly, takže jsme dodržovali platná nařízení vlády, abychom se vzájemně ochránili.

 

Pro letošní ročník her jsme vzhledem k okolnostem zvolili pouze osm disciplín a soutěžili jsme jen ve dvou kategoriích. Program jsme obohatili o soutěže se zábavnými prvky. Například o střelbu hokejkou na maketu brankáře, o hod na speciální basketbalový koš minibasketbalovým míčem nebo o srážení kuželek mezi mantinely. Jako obvykle nám šlo v prvé řadě o radost ze hry. A podle vyjádření účastníků a podle jejich hodnocení se tento záměr pořadatelům podařilo naplnit.

 

 

 

Vladimír Berounský

 

Rada seniorů.cz