Krajský vědomostní kvíz 2021 má svého vítěze

Když krajská Rada seniorů Moravskoslezského kraje vyhlásila v červnu roku 2020 další ročník vědomostní soutěže pro seniorské týmy Moravskoslezského kraje, nikdo nemohl tušit, že se toto setkání uskuteční až o rok později. Až v říjnu 2021 přijelo do Stříteže, obce nedaleko Českého Těšína, 21 tříčlenných družstev. Kvíz připravuje velmi pečlivě člen KRS Radim Holeček a deset tématických okruhů s deseti otázkami dalo všem přihlášeným pořádně zabrat. Než se ale pustili do samotného řešení uvítal aktéry 3.ročníku předseda KRS MSK Pavel Gluc a představil přítomným čestného hosta Senior kvízu, kterým byl místní starosta Miroslav Jaworek. Obec Střítež byla také významným partnerem vědomostního setkání a k příjemnému prostředí přispěl také místní Klub důchodců přípravou zázemí a vynikajícího občerstvení.

Soutěž měla velice rychlý průběh a po třech hodinách při procvičování mozkových buněk bylo dobojováno. Pak již nastal čas na spočítání bodů a vyhlášení výsledků. Za přítomnosti starosty obce, předsedy KRS a R.Holečka přišel tolik očekávaný okamžik – vyhlášení. Třetí místo vybojoval domácí tým k velké radosti pana starosty (M.Fober, J.Skřivánek a V.Sadowská), druzí skončili překvapivě nováčci soutěže z Řepišť (J.Kožušník, D.Chlupatá a V.Svoboda) a na prvním místě SENIOŘI ČR OSTRAVA 2 ve složení M.Sucháčková, K.Czorniaková a M.Darmovzalová. Ceny pro nejlepší tři týmy věnované také obcí Střítež byly tedy předány a  všichni si pak odnesli  pamětní list včetně všech kvízových otázek s vypracovanými odpověďmi. Doma si mohou aktéři kvízové soutěže ještě znova projít, kde mohli získat více bodů, vždyť v konečném pořadí doslova rozhodoval každý bodík.  A na záívěr můžeme čtenářům sděli, jaké že to byly tématické okruhy?

1. Co je to?  2. Česká příroda  3. IQ   4. IT   5. Medicína 6. Moravskoslezský kraj  7. Olympijské hry   8. UNESCO   9. Všehochuť a 10. Zeměpis světa