Slavnostní vyhlášení Ceny Senior roku

Je neděle 3.října 2021 Čeká nás krásný slunečný den. Pro mnoho seniorů je navíc plný radosti a očekávání, neboť odpoledne proběhne v magickém duchovním centru Pražská křižovatka vyhlášení výsledků nominovaných nejlepších seniorských klubů i jednotlivců v rámci Projektu SenSen. Náš Klub aktivních seniorů KAS při Dora centru v Plzni patřil mezi ně především díky obětavosti a velkému nasazení naší předsedkyně a cvičitelky Stáni Adamcové.

Neděle byla skutečně velmi přívětivá i pro nás čtyři delegované na tuto akci. Ráno rychle vstát a pohodlným expresem do Prahy. Krátce po jedenácté hodině  nás Praha vítá jako vždy krásná a kouzelná. Abychom nasály tu pražskou atmosféru, tak hezky pěšky přes Václavák a Staromák míříme na Anenské náměstí a Anenskou ulicí přicházíme k tomu magickému místu, Kostelu sv. Anny. Před vstupem proběhne nutná kontrola o očkování ( a , testování,..) , nasadíme roušky a vcházíme do toho důstojného historického stánku.

Ve 14 hodin se objeví na jevišti vítězný taneční pár z 1. ročníku Seniorské StarDance a předvede svůj vítězný tanec. Následuje zasloužený potlesk. Poté přichází moderátorka Markéta Fialová a pro plný sál seniorů z celé České republiky začíná slavnostní odpoledne. Postupně jsou představováni organizátoři celé akce – Marie Kousalíková, předsedkyně Rady Projektu SenSen, senátorka Alexandra Aschermannová, předsedkyně poroty. Díky novým technologiím  mohla všechny pozdravit i nemocná paní Božena Jirků, ředitelka nadace Bariery a také herečka Simona Stašová, patronka tohoto projektu. Velké poděkování patří též skvělým organizátorkám paní Marii Knotkové a paní Lucii Nekvasilové.

Velkým zážitkem byl příchod vzácného člověka pana Jiřího Suchého a následné jeho uvedení do Síně slávy SenSen. Stejnou radost nám připravila i paní Jitka Molavcová, která k oslavenci již 5o let patří. S doprovodem kapely ze Semaforu zazpívali nezapomenutelné hity našeho mládí a my se snažili zpívat s nimi. Byl to skutečně nevšední zážitek.

Postupně byly rozdány diplomy, ceny a čestná uznání pro jednotlivce i kluby. Pro náš klub KAS při Dora centru Dora Plzeň přebírá diplom za 3. místo naše Stáňa. Je to překvapení, radost a velký úspěch. Z 52 nominovaných klubů odvážet do Plzně 3. místo. První putovalo do Českých Budějovic, druhé do Hodonína. Na závěr akce byli všichni přítomní pozváni na bohatý raut. My jsme si  daly vínko, koláček a bagetu a pak vzhůru k nádraží. Samozřejmě opět pěšky.  Vždyť je to kousek (nachodily jsme tam 8 km).      Ještě ve vlaku nám v hlavě zněly hity pana Suchého Nasaď si bouřku ještě více do čela , Život je pro mne obnošená vesta, …

I vám všem přeji krásné zážitky,

Marie Nová