Senioři seniorům

Prachatičtí senioři se sešli 6. října ve společenském sále Národního domu, kde strávili příjemné odpoledne za hudebního doprovodu 12 amatérských hudebníků z celého Jihočeského kraje. U příležitosti Mezinárodního dne seniorů se totiž konal 9. ročník heligonkářské show, na jehož pořádání přispělo i město Prachatice.

Shromážděné nejprve přivítali oba místostarostové města a pak se show rozjela naplno. Sálem zněly heligonky, harmoniky, ale slyšet bylo i housličky. Hrály se klasické “lidovky”, country i hity. Senioři si s jednotlivými hudebníky s chutí zazpívali. Také taneční parket byl po celou dobu produkce zaplněn. Vyvrcholením celého odpoledne pak bylo společné vystoupení všech hudebníků, které bylo odměněno bouřlivým potleskem a i sami organizátoři sklidili od účastníků velkou pochvalu.

Samotná akce měla ještě druhý rozměr. Pořadatelé akce vybrané dobrovolné vstupné, které činí 3 200Kč, pošlou na účet Senior-centra v Hodoníně, které bylo poškozené ničivým tornádem. Je to už druhý příspěvek, který prachatičtí senioři posílají na Moravu, a naplňují tak svoje motto: „Senioři – seniorům.”

 

Zdena Hrůzová