Senioři Pardubického kraje navštívili Senát Parlamentu ČR

Na den 13.10. připravila Rada seniorů Pardubického kraje pro své nejaktivnější členy ojedinělou událost, uskutečněnou v našem hlavním městě. Oslovili jsme senátorku Miluši Horskou a získali jsme její pozvání k návštěvě sídla horní komory Parlamentu ČR. První část akce měla ráz ryze kulturně historický. Absolvovali jsme totiž velmi zajímavou prohlídku celého Valdštějnského areálu, který je svou velikostí, mimořádnou architekturou a výzdobou jednou z největších pozoruhodností v celé střední Evropě. Stejně zajímavou, ale také velmi rozporuplnou osobností byl i sám zadavatel stavby Albrecht z Valdštejna.

Mnoho jsme se ovšem dozvěděli o současném využití paláce jako sídle Senátu, jednoho z pilířů demokracie a jednoho z center politiky státu. Akce se zúčastnilo třicet seniorů a přizvali jsme také deset studentů pardubické Střední průmyslové školy chemické, kteří tak měli možnost poznat Senát a jeho úlohu v moderní české společnosti.

Návštěva byla zakončena zajímavou besedou s paní senátorkou, na jejímž konci jsme si slíbili, že v takovýchto setkáních budeme pokračovat a již nyní chystáme společnou besedu v sídle senátu nebo třeba v Pardubicích. Všichni účastníci děkují paní senátorce a jejímu týmu za velmi příjemně prožité odpoledne.

Více fotek na – https://orlicebno.rajce.idnes.cz/Rada_senioru_Pk-navsteva_Senatu_13.10.2021/