Dubnová Doba seniorů vychází

VÁŽENÍ A MILÍ SENIOŘI,

neustále dostáváme dopisy související s očkováním seniorů. Z toho je patrné, že téma je pro seniorskou populaci stále aktuální a ostře sledované. Debata se rozvířila i kole jednotlivých vakcín, včetně vakcíny čínské či ruské. Některé evropské země jimi již očkují, jiné je rovnou zavrhují, další vyčkávají. Jaký je ale názor těch, kterých se to opravdu týká. A proto jsme anketu, která již běží na webu Rady seniorů přenesli i do časopisu, abychom dali možnost vyjádřit se i čtenářům.

Jistě, část seniorů již má očkování za sebou, ale to neznamená, že se jich to netýká vůbec. Stále totiž nezodpověděl zásadní otázku, jak dlouho je toto očkování účinné, odhady hovořily zhruba o horizontu jeden rok, jako je tomu u chřipky.

Dostali jsme i odpovědi, že pro některé seniory je podstatné, aby vakcína byla uznávána v Evropě, a to kvůli cestování. Na druhou stranu se ozývají hlasy, že když jde o životy, je cestování nadstavbou, nikoli základem a nechyběly ani výzvy, aby v době, kdy jde životy lidí, nebrali politici v úvahu to, odkud vakcíny jsou, ale fakt, jaké opravdu jsou, bez ideologických předsudků! Pokud nám chce svůj názor sdělit i Vy, neváhejte!

V dnešním vydání se dozvíte i to, co jednotlivé krajské Rady pro své členy chystají nebo pořádají, a to jak v on-line prostředí, jak v přírodě. Pozveme vás na seznamovací výlet do Brd, vypravíme se do moravského Toskánska a věnujeme se i pozoruhodnému a dosud opomíjenému obrazu, který objevil historik umění Štěpán v břevnovském klášteře. V seriálu o českých unikátech vás seznámíme s historií hitu, který si podmanil svět.

Na otázky Evy Procházkové tentokráte odpovídá herečka Jana Boušková a nechybí ani soutěže. Ve hře jsou produkty Labeta či přípravky GS Condro Diamant i publikace pro úspěšné luštitele křížovky a sudoku.

Příjemnou zábavu u dubnové Doby seniorů čtení přejeme příjemnou zábavu.

Lenka Desatová