Babička roku 2020 má vítězku! Titul získala Drahoslava Kovářová ze Zlínského kraje

Navzdory složité situaci se druhý ročník celostátního finále Babička roku uskutečnil podle plánu, tedy 18. listopadu, byť klání čtrnácti seniorek nemohl tentokráte sledovat “vyprodaný” pavilon A Výstaviště Flora, jako tomu bylo v loňském roce. Díky skvěle fungujícímu organizačnímu týmu v čele s předsedkyní krajské Rady seniorů Olomouckého kraje Milenou Hesovou spatřil světlo světa unikátní experiment střihového zábavního večera. Za jednotlivými finalistkami vyjížděl miništáb a natočil podklady pro soutěž samotnou. Dlouhé hodiny ve střižně pak vznikaly medailonky babiček a vrcholem pak byl televizní pořad vysílaný na TV Šlágr a prostřednictvím kanálu youtube, kdy jednotlivé medailonky i situaci komentovali moderátoři večera, nechyběl ani zábavný program.

Třináctičlenná porota hlasovala na dálku, a možná to bylo i dobře, protože se porotci nemohli mezi sebou bavit, vyměňovat si své dojmy, a tím se, možná i nechtěně, ovlivňovat. Vítězství nakonec porota přiřkla jednoznačně Drahoslavě Kovářové (Zlínský kraj), druhé místo patří Dagmar Blažkové (Karlovarský kraj) o třetí místo se podělily Marie Rozmanová (Olomoucký kraj) a Růžena Haidlová (Liberecký kraj). Druhá jmenovaná zároveň na celé čáře vyhrála na facebookovém a youtubovém hlasování a stala se tak zároveň Babičkou sympatie. Ocenění pro nejstarší babičku si odnáší Drahoslava Kovářová. Záznam celého večera by se měl objevit ve vysílání ČT3, již nyní se na něj ale můžete podívat na youtube, a to na tomto odkazu. Všem babičkám děkujeme, že se do soutěže přihlásily a soutěžily i ve stížených podmínkách a všem vítězkám gratulujeme!

Velké poděkování patří partnerům a sponzorům volby Babička roku, kteří soutěž neopustili ani v době pandemie a to největší poděkování si pak za svůj obrovský výkon zaslouží organizační štáb!