Jihočeská „Babička roku“

Rada seniorů Jihočeského kraje představuje kandidátku na titul „Babička roku 2020“.

V celostátní soutěži reprezentuje Jihočeský kraj paní Zdena Hrůzová z Prachatic. Jedná se o dlouholetou členku Rady seniorů Jihočeského kraje a předsedkyni místní organizace „Senioři ČR“ v Prachaticích. Jde o ženu energickou, sršící nápady, šířící kolem sebe pohodu a dobrou náladu a hlaně vynikající organizátorku.

Miluje jižní Čechy a především Prachatice, město s dlouhou a bohatou historií, odkud pochází. Všem doporučuje toto město navštívit, neboť i v současnosti má co nabídnout, a to zážitkovou turistiku pro lyžaře, cyklisty a vodáky.

Sama o sobě říká: „Je mi 71 let, mám manžela, sdílejícího se mnou stejnou životní filosofii, dvě děti a tři vnoučata. Nejsem ale pravá hlídací babička, co stále vaří a peče, ale pro své děti a vnoučata jsem k dispozici vždy, když mi to diář dovolí. Jsem totiž aktivní babičkou i pro ostatní babičky a dědečky v našem městě. Kromě toho ráda jezdím na kole, bruslím, lyžuji, sbírám porcelán, zahrádkařím, zajímám se o věci veřejné, miluji country, svou rodinu, kamarády a celkově život.“

Se svým týmem organizuje sportovní hry „Napříč handicapy“, dále „Heligonkářskou show“, pekařskou soutěž „Prachatická buchta“, „Festival SENSEN“ (SenzačníSenioři), což je přehlídka pěveckých a tanečních seniorských souborů, vánoční a velikonoční týdenní výstavy seniorských prací, turnaje v bowlingu, country bály, country benefice, týdenní pobyty pro seniory v jednotlivých regionech ČR i v zahraničí, ale také i jednodenní poznávací výlety, akce pro dětský prázdninový pas a pravidelné seniorské středy v Prachaticích.

Z profilu paní Zdeny Hrůzové je zřejmé, že naše kandidátka nemá na zahálku ani pomyšlení, a že svůj volný čas věnuje ve prospěch seniorské veřejnosti, což je důvodem, proč byla nominována do soutěže.

Mgr. Marie Nollová za KRS JčK