Přehledně: Jak vybrat po operaci končetiny vhodnou motodlahu?

Jestliže jste po operaci stehenní kosti, TEP kolene či kyčle, nepodceňte pravidelnou a efektivní rehabilitaci. Právě díky poctivé rehabilitaci se vrátíte do běžného života rychleji. V článku se dozvíte, jak vybrat vhodný přístroj na pasivní domácí rehabilitaci (motodlahu).

Jak rehabilitovat doma

Po propuštění z nemocnice budete pravidelně docházet na rehabilitaci do rehabilitačního centra. Aby byla rehabilitace efektivní, je potřeba rehabilitovat také doma. Právě díky motodlaze docílíte bezpečné a efektivní rehabilitace. Rehabilitovat můžete z pohodlí domova kdykoli budete potřebovat. Pacienti se s motodlahou seznámí již v nemocnici, kde na ni cvičí pod dohledem fyzioterapeuta.

Kdy je vhodné používat motodlahu

Na motodlaze můžete rehabilitovat po artroskopii, akromioplastice, operativní výměně svalů, zásahu na měkkých tkáních poblíž kloubu, korekční osteomii, resekci poblíž tumoru, zánětech, distorzi a zhmoždění kloubu, operaci prstů na ruce, po zlomenině zápěstí a ruky. S motodlahou na koleno a kyčel můžete rehabilitovat po úrazu menisku, zlomenině stehenní kosti, TEP kyčle a kolene, ACL (plastika křížového vazu) nebo PCL (zadního zkříženého vazu).

Víte, jak motodlaha funguje?

Nejprve před samotným cvičením nastavíte přístroj tak, abyste do něj mohli operovanou či nemocnou končetinu vložit. Přístroj se nastavuje pouze před prvním cvičením. Do motodlahy vložíte končetinu, nastavíte na dálkovém ovládání program rehabilitace a motodlaha bude rehabilitovat za vás. Velkou výhodou je, že právě takto docílíte bezpečné a efektivní rehabilitace. Pacient se vrátí do běžného života rychleji, otoky se vstřebají dříve, odpadnou komplikace spojené s dlouhodobějším znehybněním končetiny. Díky motodlaze se zvýší pohyblivost kloubů a končetin, zlepší se cévní a lymfatická cirkulace měkkých tkání. Na motorové dlaze lze rehabilitovat 4x denně, na každé cvičení 30 až 60 minut. Celkově denně můžete na přístroji cvičit 3 až 4 hodiny.

Jaké jsou druhy motodlah

Motodlahy si vypůjčíte v půjčovně motodlah. Překvapí vás velmi široký a pestrý výběr přístrojů, se kterými můžete rehabilitovat končetiny. Pojďme se podívat na motodlahy na rehabilitaci kolene, kyčle, zápěstí, prstů i lokte.

Motodlaha na koleno a kyčel Artromot K1 Klasik (nahradila starší model Artromot K2)

Motodlahu Artromot K1 Klasik snadno nastavíte. Její předností je velký rozsah flexe/extenzi u kolenního kloubu na -10° – 0° – 120°. Ovládá se dálkovým ovládáním, použití je snadné, rehabilitace není nepříjemná. U kyčelního kloubu se nastaví ve flexi/extenzi na 0° – 7° – 115°. Podívejte se na podrobnou recenzi motodlahy na koleno K1 Klasik.

Ramenní motodlaha Artromot S3 Komfort nebo Artromot S4

Motodlaha na rameno Artromot S3 Komfort vám zajistí perfektní anatomický pohyb. Lehce ji přestavíte pro pravou a levou stranu. Potěší vás plynulou regulací rychlosti od 20°do 200° za minutu. Rozsah pohybu je v abdukci /addukci 30° – 175°, u vnitřní / vnější rotace je 90° – 0° – 90°, u elevace (flexe) je 30° – 175, anteverze / retroverze – manuálně̌ je 0° – 120°.

Loketní motodlaha Artromot E2 nebo E2 compact

Motorová dlaha Artromot E2 nebo E2 compact představuje efektivnější rehabilitaci při zranění lokte. Rozsah pohybu je v extenzi / flexi -5° – 0° – 140°, v pronaci / supinaci je 90° – 0° – 90°.

Motodlaha na prsty Artromot F

Artromot F , motorová dlaha na prsty, se ovládá snadno díky dálkovému ovládání. Na přístroji lze s přestávkami cvičit až čtyři hodiny.

Motodlaha na zápěstí Artromot H

Zápěstí můžete procvičovat s motodlahou Artromot H. Motodlahu snadno nastavíte dle vašich potřeb. Rozsah pohybu v extenzi je 0° – 90°, ve flexi 0° – 90°, ulnární dukce je 90°, radiální dukce je 90°.

Kde si vypůjčit motodlahu?

Motorovou dlahu si půjčíte v půjčovně motodlah. Stačí, když na webových stránkách vyplníte poptávkový formulář. Váš požadavek můžete také napsat na e-mail info@proormedent.cz, nebo jednoduše zavolejte na telefonní číslo +420 241 403 520, mobil +420 774 728 722. Když si motodlahu vypůjčíte na jeden týden, máte doručení po Praze zdarma. Dopravu zdarma po středních Čechách budete mít od dvou týdnů zápůjčky. Cena za pronájem motodlah je 250 Kč na jeden den i s DPH. Od 31. dne platíte pouze 220 Kč i s DPH.
Přehled motodlah: Vyberte si po operaci končetiny vhodný rehabilitační přístroj

KOMERČNÍ PREZENTACE