Biograf pro Hradečáky a o Hradečácích

Bio Central je posledním kamenným kinem v Hradci Králové. Biograf funguje již od roku 1929 a ve své nové éře navazuje na tradici zlatých časů stříbrného plátna, kdy biograf fungoval jako oblíbený cíl rodinných výletů či místo setkávání přátel.  Je zde kavárna a v prostorách kina se dělají třeba tvůrčí dílny pro děti.

Pro seniory se zde promítá v úterý a v pátek za jednotné vstupné 60,- Kč. A toto kino hraje jak pro jediného diváka v sále, tak velmi často pro plné hlediště, což bylo třeba v případě filmu „Anděl páně 2“. V minulém roce se zde konala oslava MDŽ za účasti oblíbené skupiny „Romantic band Petra Hubáčka“ (foto J. Štěpánka) a opět bylo obsazeno všech 384 míst.

Díky vstřícnému přístupu vedení kina se v uvedených dvou dnech před hlavním filmem promítají upoutávky na akce městské organizace Senioři ČR a místo dřívějších „Týdeníků“ vždy také jeden krátký „předfilm“ ze života nejen seniorů. V lednu 2020 to byly například filmy „Bowlingový turnaj městských částí Hradce Králové“, „Olomoučtí senioři v HK“ nebo „Setkání jubilantů na Moravském Předměstí“. Takovýchto krátkých filmů vyprodukoval seniorský spolek již přes 60 a jedním z cílů je, aby se na plátně viděli všichni, kdo se aktivně účastní seniorských i jiných akcí ve městě. A město Hradec Králové podporuje jak Bio Central, tak své seniory.

M. Kraus