ZAŽÍT SÍDLIŠTĚ JINAK

Jednou z aktivit královéhradeckého spolku seniorů je také pořádání malých kulturních akcí ve veřejném prostoru, zejména na sídlištích.

V pátek 20. září 2019 se ve spolupráci s Komisí místní samosprávy Moravské Předměstí – východ konal promenádní koncert skautské dechovky v ulici Milady Horákové.

Koncerty a taneční vystoupení jsou jednak zpestřením života v jednotlivých částech města, jednak pro účinkující seniory a seniorky jsou vítanou příležitostí předvést ostatním, co nacvičili. Dodává jim to chuť dále se scházet, něco vymýšlet, zkoušet a nacvičovat, zkrátka, být aktivní. To vše se snaží město Hradec Králové podporovat, v tomto případě i formou peněžní dotace pro spolupořádající seniorskou organizaci.

Kromě členů celkem známé skautské dechovky a taneční skupiny členů Sokola tentokrát poprvé vystoupily i členky městského Klubu důchodců při Harmonii I. S pomocí Sokolek a pod vedením Marty Hrdinové nacvičily seniorky z Harmonie mazurku.

Premiéru v této části Moravského Předměstí měla také malá výstava o historii tohoto sídliště. České pošta dovolila seniorům umístění této výstavy do výlohy své místní pobočky.

Vším, co se 20. září odehrálo na tomto největším královéhradeckém sídlišti, se Moravské Předměstí také přihlásilo k celostátní akci „Zažít město jinak“. Podobné akce totiž probíhaly v tomto a následujícím dni v mnoha městech naší republiky.

M. Kraus