Krajská rada seniorů hostila kolegy z Hradce Králové

Plný autobus seniorů z Hradce Králové přijel do Olomouce na pozvání krajské Rady seniorů Olomouckého kraje. Cílem bylo přátelské setkání obou organizací pod vedením krajských předsedkyň Mileny Hesové a Růženy Rýglové. Krajská Rada seniorů Olomouckého kraje připravila pro své přátelé z Hradce dopoledne  komentovanou prohlídku naší metropole a odpoledne přátelské setkání seniorů ve Velkém Týnci.

Ani husté přeháňky nezkazily 12. ročník “Zahradní slavnosti” pořádaný seniorským klubem ve Velkém Týnci. Vystoupení amatérských tanečních skupin ze seniorských klubů na olomoucku bylo místy velmi profesionální. Pozvání vystoupit přijali nově senioři z Hradce Králové – Sestry Chalupovy v čele s předsedkyní krajské Rady seniorů Královehradeckého kraje, kteří předvedly eleganci 1.republiky, kdy vládla slušnost, zdvořilost a dobré mravy. K tanci a poslechu hrála již tradičně kapela Allegro manželů Hesových. Společenské odpoledne ve Velkém Týnci je jeden ze silných zážitků seniorských aktivit pod značkou “Senioři sobě”. Předsedkyně Krajské rady seniorů Olomouckého kraje přivezla seniorům dárek “seniorskou obálku”-chytrý papír, který může zachránit lidský život.

Krajská Rada seniorů Olomouckého kraje děkuje touto cestou seniorklubu z Velkého Týnce pod vedením paní Drahušky Živcové za pozvání a spolupráci. Zvláštní poděkováníp ak  patří Jiřímu Hambálkovi, členu předsednictva KRS za přípravu a realizaci doprovodného programu pro hosty z Hradce Králové.