Nové komunitní centrum v Prostějově – “Seniorkavárna”

Dne 4.6.2019 se podařilo krajské Radě seniorů ve spolupráci se SeniorPasy otevřít nové komunitní centrum pro seniory – Seniorkavárnu v Prostějově. Předsedkyně KRS Olomouckého kraje přivítala seniory a hosty v netradičním prostředí, kde si návštěvníci pochutnali na výborné kávě a malém občerstvení. Domů si pak odnesli malé dárky a spoustu nových informací o aktivitách, které připravuje krajská Rada seniorů a SeniorPasy.
Ředitelka Seniorpasů Marika Kreuzerová představila nový projekt “Zlatá nitka”, který se těší velkému zájmu.Tomáš Weber informoval seniory o krajském projektu “Seniorské cestování”, který je mezi seniory velmi oblíbený, jedná se o jednodenní dotované výlety po krásách našeho kraje.Informace z MPSV k problematice politiky stárnutí v kraji přinesl pan Václav Zatloukal.Vzácným hostem byl koordinátor magazínu Moravský senior pan Petr Vitásek,který představil měsíčník přítomným seniorům a zároveň přinesl nové číslo, které si senioři s radostí odnesli domů.
Předsedkyně Krajské rady seniorů Milena Hesová představila
plán činnosti a aktivit KRS pro rok 2019,oslavy Dne seniorů, Projekt Babička roku 2019,IV.Krajské sportovní hry seniorů 2019,studium Virtuální univerzity třetího věku,III.roč. Krajské táborové školy pro seniory ale také třeba “Seniorskou obálku” - chytrý papír, který může zachránit lidský život.
Organizátoři i přítomní senioři se shodli, že jsme strávili příjemné odpoledne, které určitě budeme chtít zopakovat s cílem,vytvořit tradiční vyhledávané místo pro seniorské aktivity.