Krajský seminář Českého svazu žen

Český svaz žen Zlínského kraje již tradičně každý rok na jaře pořádá v Hotelu lázně Kostelec Krajský seminář, kde se scházejí ženy ze všech čtyř okresů. Letos se nás sešlo celých sedmdesát a program byl velmi pestrý. Přednáška dermatoveneroložky MUDr. Heleny Bartoškové nás připravila na letní sezónu plnou slunce, kterou díky jejím radám zvládneme zcela jistě bez jediné sluníčkové havárie. Návštěvy k nám proudily postupně celé odpoledne. Velmi vzácným hostem byla ministryně sociálních věcí Jana Maláčová, která v několika bodech shrnula další kroky, se kterými vláda počítá v daném rezortu. Nezapomněla na nás ani radní Zlínského kraje Michaela Bláhová, která nás tradičně navštěvuje a vždy kvituje činnost svazu žen. Pozdravit nás přišla i europoslankyně MUDr. Olga Sehnalová, se kterou ženy absolvovaly už několik společných akcí.
Ve večerním programu naše členky předvedly velmi pestrou módní přehlídku butiku Sissi ze Zlína. Nesměly chybět ani večerní tanečky a zábava.
Sobotní ráno bylo ve znamení sportu. Spolu s Petrou Köglerovou, fyzioterapeutkou se ženy protáhly a rozcvičily před I. Krajskými sportovními hrami žen. Disciplíny se skládaly z hodu na cíl, rychlé chůze, hodu do dálky a trefování míčku pomocí hokejky na branku. Nejvíce bodů získaly ženy ze Vsetínska, které budou II. ročník her příště hostit ve svém okrese. V hrách šlo hlavně o zábavu a nejvíc jsme se nasmály fandění sportovním výkonům.
Setkání na Krajském semináři bylo velmi příjemné a počasí přálo i plavání a dalším aktivitám, které Hotel lázně Kostelec nabízejí. Už teď se těšíme na další rok.