Spolek diabetiků v botanické zahradě v Táboře

Členové spolku diabetiků v Táboře mají rádi své procházky. Pro tento rok jsme si usmysleli, že budeme pravidelně navštěvovat to, co máme hodně blízko – Botanickou zahradu v Táboře..

Nejprve jsme si pozvali mezi nás na popovídání vedoucí botanické zahrady paní Ing Žanetu Šiškovou, která přišla spolu s paní učitelkou ze Zemědělské školy PhDr Jindřiškou Bumerlovou. A tak jsme se dozvěděli nejen něco o historii této zahrady, ale i to, co mají v současně době v nabídce a rovněž i o jejich plánech do budoucna.
Desátého dubna 2019 jsme se vydali společně na první návštěvu “Botanky”. Čekali nás studenti VOŠ a SZeŠ oboru agropodnikání. S arboretem nás seznámila Zuzana Brychtová a s rostlinami ve sklenících Eliška Bendová. Bylo nás hodně, tak jsme se museli rozdělit na skupiny. Svůj čas nám věnovaly i paní Šišková s paní Bumerlovou.
Zahrada se probouzela do jarní krásy. Chceme proto sledovat její proměny i nadále a tak se chystáme do “Botanky”  27.května znovu. To zde bude výstava kaktusů. Věříme, že opět bude čím potěšit nae oči.
Rádi bychom si prohlédli i tu krásnou budovu na náměstí TGM – budovu Zemědělské školy . Po maturitách se nám to snad podaří.
A po prázdninách se určitě sejdeme v “Botance” znovu. To už bude začátek podzimu – určitě zase bude v jiných barvách.  .
Za Spolek diabetiků Tábor Anna Slunečková