První krajské sportovní hry krajské Rady seniorů Zlínského kraje

Krajská Rada seniorů dlouho pečlivě zvažovala uspořádání krajských sportovních her. Významným impulsem pro kladné rozhodnutí byla finanční podpora nadace SYNOT, záštita primátora statutárního města Zlína a finanční podpora Magistrátu.

Realizační tým krajské Rady seniorů přilákal 21. června do areálu Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické ve Zlíně reprezentanty devíti seniorských organizací Zlínského kraje. Čtyřčlenná družstva soutěžila v klasických seniorských disciplínách, jakými jsou petanque, různé běhy, hody nebo florballová střelba na branku. Vlastní soutěž organizačně zajistili učitelé a studentky střední zdravotnické školy. Připravili podrobný harmonogram, zajistili hladký průběh a svědomité rozhodčí. Vedle soutěžních disciplín asistovali i u vložených atrakcí jako testování paměti, testování znalostí na anatomickém modelu nebo měření tlaku. Přes úmorné vedro prvního letního odpoledne si většina sportujících seniorů i zástupců sponzorů potvrdila dobrou fyzickou i duševní kondici.

Vítězem prvních sportovních her krajské Rady seniorů Zlínského kraje se stal Klub seniorů Zlín, Kvítková. Na druhém místě se umístil Klub seniorek Ratiboř a třetí místo obsadil Spolek zdravotně postižených Hulín. Vedle medailí pro vítěze a drobných dárků pro všechny si účastníci odnášeli i dobrý pocit z příjemně stráveného odpoledne. Krajská rada seniorů oceňuje spokojenost účastníků her a vítá i příslib spoluorganizátorů a sponzorů pokračovat v započaté spolupráci.

K úspěšnému průběhu sportovních her ve Zlíně přispěli osobní účastí senátor Ivo Valenta, členka rady pro sociální záležitosti Zlínského kraje Michaela Blahová, náměstkyně primátora statutárního města Zlína Kateřina Francová a ředitel Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické ve Zlíně Hynek Steska. Poděkování Krajské rady seniorů patří jim všem, nadaci SYNOT a zlínskému Magistrátu za finanční podporu, studentkám a učitelům zdravotnických škol za perfektní organizaci.