Mikulovští ani v létě nezahálejí

Ani letní horka nám nebrání v aktivitách. Ve spolupráci s vedením CHKO Pálava jsme uspořádali vycházku ke Křivému jezeru, součásti Lednicko-valtického areálu, kam je zakázaný vstup. Bohužel nemám fotografie z náročné cesty vysokou travou kryjící  popadané větve i stromy ( a s nezbytnými klíšťaty). Účastníci si sáhli na dno svých sil, ale je to nezapomenutelný zážitek.
Pětičlenné družstvo  našich členů se zúčastnilo krajských sportovních her v Chudčicích a postoupilo do celostátního kola. Lída Sekaninová byla nejlepší, s celým družstvem usilovně trénuje a lze se nadít, že se neztratí ani v celostátním kole.
V rámci projektu Poznáváme obce regionu jsme tentokrát navštívili Kobylí a Vrbici, obce proslulé folklorem Hanáckého Slovácka, a v neposlední řadě vinařstvím. V obou obcích je krásné muzeum, v obou obcích jsou rázovité sklepy ( na Vrbici sedmiposchoďové),obě obce mají na kopci  nepřehlédnutelné kostelíky. tentokrát jsme se neobraceli na obecní úřady, ale využili jsme svých bývalých kolegů a ti zase zasvěcených znalců, takže průvodci hovořili od srdce k našim srdcím.   Proto jsme si to tak krásně užili.

Dobromila Vlčková, MO SD  Mikulov