Pokračování seniorského turnaje v kopané

Na základě pozvání se ve dne 8.11-10.11. 2013 zúčastnilo mužstvo seniorů z Českých Budějovice fotbalového turnaje nad 60 let v německém Messtettenu. Jednalo se o reciproční akci se seniory z Messtettenu, kteří se v červnu letošního roku účastnili fotbalového turnaje u příležitosti oslav 50. výročí podnikové ligy na stadionu Dynama České Budějovice, organizovaného RS Jč. kraje.

Turnaje nad 60 let se kromě našeho mužstva zúčastnili 3 mužstva z Německa a jedno mužstvo ze Švýcarska. Naše mužstvo seniorů skončilo na pěkném 2. místě, když od 1. místa při stejném počtu bodů jej dělil pouze jeden gól. Cenu našim seniorům předával osobně starosta města Messteten, který jim po následném přijetí a pohoštění poskytl zdarma návštěvu a pobyt v plaveckém bazénu, který je majetkem města. Stravování bylo poskytnuto pořadateli zdarma a to částečně přímo ve sportovní hale a částečně ve vojenských kasárnách v Messtettenu, kde jsme byli také zdarma ubytováni v krásných jednolůžkových důstojnických pokojích. Škoda, že v letošním roce bude v těchto kasárnách ukončen provoz.

V průběhu celé akce si naši senioři prohlédli nedaleké město Albstadt (50.000,- obyvatel) a při cestě zpět do ČR si prohlédli památky ve městě Ulmu.

Celá tato akce je všemi účastníky hodnocena jako velice zdařilá.