Rada seniorů ČR je zakládajícím členem Nadačního fondu Aktivní Česko

Organizovat a podporovat aktivizační programy, které směřují jejichž cílem je oddálit dobu, kdy senioři potřebují pomoc, zabránit pocitu osamění i sociálnímu vyloučení je jedna z činností, kterým se Rada seniorů věnuje. Mezi tyto programy patří i programy pohybové, které směřují ke zlepšení fyzické kondice.

Proto Rada seniorů stála u zrodu platformy Aktivní Česko, jehož cílem je zlepšení životního stylu populace České republiky. Platforma sdružuje odborníky ze škol, sportovních klubů, fitness center, lékaře, zdravotní pojišťovny, spolky, komerční subjekty, komory, svazy, jednotlivce i společnosti, které spojuje stejný cíl – snaha o zlepšení zdravotního stavu naší společnosti. „Chceme vytvářet lepší prostředí nejen pro již aktivní jedince, ale také pro seniory, děti a obyvatele v regionech, které na tom nejsou socioekonomicky dobře, protože ti všichni by měli mít možnost zlepšit si svůj životní styl a více se věnovat pohybu.,“ říká Jana Havrdová, autorka projektu, prezidentka České komory fitness a členka představenstva Hospodářské komory ČR.

Dnes se uskutečnil summit platformy Aktivní Česko, na němž došlo i k založení Nadačního fondu Aktivní Česko. RS ČR stala jedním ze zakládajících členů. Slavnostního podpisu zakládací listiny Nadačního fondu se v Charvátově sále 3. interní kliniky 1. LF UK a VFN Praha zúčastnila předsedkyně Rady seniorů ČR Lenka Desatová a místopředseda RS ČR Miloslav Vajs.